Italian Serie A:ssa nähtiin torstaina koskettava hetki, kun Cagliarin päävalmentaja Claudio Ranieri johdatti joukkueensa viimeistä kertaa kentälle.

Cagliari tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Ranieri, 72, jättää seuran. Mediatiedot kertoivat, että hän jää samalla eläkkeelle.

Torstaina Ranieri vahvisti Sky Sport Italian haastattelussa, että hän jää eläkkeelle seuravalmennuksesta, mutta saattaa siirtyä vielä maajoukkueen käskyttäjäksi, jos kiehtova tarjous tulee vastaan.

Ranierin valmennusura on kestänyt lähes 40 vuotta, pitäen sisällään 18 eri seuraa ja lyhyen pestin Kreikan maajoukkueessa. Useiden italialaisjoukkueiden lisäksi hän on luotsannut muun muassa Valenciaa, Atlético Madridia ja Chelseaa.

Kansainvälisesti Ranieri muistettaneen parhaiten Leicesteristä, jonka hän johdatti sensaatiomaisesti Valioliigan mestariksi kaudella 2015-16.

Cagliarissa Ranieri valmensi ensimmäisen kerran vuosina 1988-1991 ja nosti tuolloin joukkueen Italian kolmannelta sarjatasolta Serie A:han. Hän palasi Cagliariin viime vuoden alussa, nosti seuran jälleen liigatasolle ja varmisti säilymisen viime viikonloppuna.

Torstaina koko stadion osoitti Ranierille kunniaa ennen kuin Cagliari isännöi Fiorentinaa kauden päätösottelussaan. Valmentajalegenda pidätteli silminnähden kyyneliä, kun yleisö nousi taputtamaan hänelle. Aplodeihin osallistuivat myös pelaajat vastustajia myöten sekä tuomarit.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Claudio Ranieri was visibly emotional after receiving a standing ovation from the crowd, players, and referee before the final match of his managerial career.

The Premier League winner is set to retire from football 🥹❤️

📺 @tntsports & @discoveryplusUK

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!