Ukraina koki maanantaina valtavan pettymyksen hävittyään EM-kisa-avauksessaan Romanialle tylysti 0-3. 

Ukraina lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta se ei siivittänyt joukkuetta laadukkaaseen esitykseen.

Ukrainan maalivahti Andri Lunin sai huomattavasti kritiikkiä omasta esityksestään. Lunin päästi kaksi kaukolaukausmaalia.

Ensimmäinen maali syntyi Luninin virheestä, kun maalivahdin avaus epäonnistui ja muutamaa sekuntia myöhemmin pallo löytyi Ukrainan maalin yläkulmasta. Toisen jakson alussa Romanian Răzvan Marin laukoi pallon maaliin noin 25 metristä.

– Ensimmäinen maali on tekninen virheeni. Siinä ei ole sen suurempaa selitystä. Se muutti pelin. Olen jo pyytänyt sitä anteeksi. Minulle on käynyt samanlainen virhe aiemminkin, mutta minun käy sääliksi varsinkin joukkuetovereitani, koska virheeni vaikeutti otteluamme. Toisessa maalissa en nähnyt palloa, Lunin kertoi.

Ukrainan ehdottomiin luottopelaajiin lukeutuva Taras Stepanenko muistutti, ettei riskejä kannattaisi ottaa varsinkin oman maalin edustalla.

– Tällaisissa turnauksissa sinun on pelattava yksinkertaisesti oman maalisi lähettyvillä. Valmentaja muistutti siitä meitä jo ennen ottelua.

Lunin pelasi nappikauden Real Madridissa. Lunin johdatti Real Madridin La Ligan mestaruuteen ja Mestarien liigan finaaliin, mutta seurasi loppuottelun penkin puolelta.

LUE MYÖS