EM-kisoissa Portugalin ja Turkin välisessä lohkovaiheen ottelussa nähtiin poikkeuksellisen hämmentävä oma maali. Turkki on ajautunut F-lohkon suursuosikkia vastaan ahdinkoon.

Portugalin toinen maali syntyi 28. peliminuutilla erikoisella tavalla suuren munauksen jälkeen. Puolustaja Samet Akaydin yritti hakea syötöllään maalivahti Altay Bayindiria epäonnistuen täysin. Pallo vieri virheen seurauksena omaan maaliin, eikä poissijoittunut Bayindir ehtinyt pelastamaan tilannetta ajoissa. Myös Zeki Celik pääsi kiinni pelivälineeseen vasta, kun se oli ylittänyt maaliviivan.

Maali ihmetytti myös Yle Urheilun studion asiantuntijoita Markus Halstia ja Antti Pohjaa. Halsti nosti esille jokaiselle puolustajalle tutun ohjenuoran.

– Älä ikinä syötä suoraan maalivahdille, vaan syötä aina vähän sivuun, entinen huippupuolustaja Halsti paalutti Ylellä.

– Kyllä tuo näyttää koomiselta, kun siellä on neljä Turkin pelaajaa Se vastuu on sillä syöttäjällä. Voihan sitä sanoa veskalle, että huutaa kovempaa, mutta kyllä tuossa vaiheessa pitäisi katsoa ylös, että mihin syöttää.

Pohja puolestaan nosti esille omaan maaliin johtaneen syötön voimakkuuden.

– Se kuinka kova se pallo oli. Puolustaja odotti, että veskari oli alhaalla. Ei ollut sellainen tilanne, että antaisi hiljaisen syötön, joka näkisi olevan tulossa.

Zeki Celik ja Altay Bayndir vierivät maaliin yrittäen pelastaa epäonnekasta tilannetta. Kuva: All Over Press

Portugalin avausmaalin laukoi sisään Bernardo Silva seitsemän minuuttia aiemmin.

Portugali johtaa kirjoitushetkellä Turkkia 2-0-lukemin ja on matkaamassa kohti turnauksen toista voittoaan.

LUE MYÖS!