Wales on antanut päävalmentajalleen Rob Pagelle potkut. Wales jäi ulos Saksan EM-turnauksesta nousukarsintojen finaalitappion myötä.

Wales hävisi nousukarsintojen finaalin Puolalle rangaistuspotkukilpailussa. Pagen miehistö kuritti välierävaiheessa Suomea 4-1-lukemin.

Page, 49, valmensi Walesia kolmen- ja puolen vuoden ajan. Hän johdatti maan heidän historiansa ensimmäiseen MM-paikkaan 64 vuoteen Qatarissa ja selviytyi kolme vuotta sitten EM-kisoissa pudotuspeleihin.

Page sai BBC:n mukaan krittiikkiä lohkoon jäämisestä Qatarin MM-kisoissa ja EM-karsintojen kotitappiosta Armeniaa vastaan.

Walesin liitto tuki vielä tuolloin Pagea ja piti miestä ehdokkaana jatkamaan pestissään MM-karsintoihin vuoden 2026 turnaukseen. Yli viikon kestäneiden neuvottelujen jälkeen liitto päätti nyt jatkaa eteenpäin uudella päävalmentajalla.

– Cymru on saavuttanut Robin johdolla merkittäviä merkkipaaluja ja voittoja, jotka ovat tuoneet uskomattomia muistoja maallemme. Merkittävin niistä oli ensimmäiset MM-kisat 64-vuoteen. Olemme sydämellisesti kiitollisia Robille hänen sitoutumisestaan rooleissaan maajoukkueessa, Walesin jalkapalloliiton toimitusjohtaja Noel Mooney kommentoi tiedotteessa.

LUE MYÖS!