Frenkie de Jong ei osallistu kesän EM-lopputurnaukseen.

Hollannin jalkapalloliitto ilmoitti maanantai-iltana, että de Jong jättää maajoukkueleirityksen ja palaa Barcelonaan.

De Jong ei ole edelleenkään pelikunnossa. Keskikenttäpelaaja sai nilkkavamman maaliskuun alussa ja on pelannut sen jälkeen vain kolmessa ottelussa.

Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman osoitti syyttävän sormen kohti Barcelonaa.

– Teimme päätöksen maanantai-iltana. Olemme saaneet selville, ettei de Jong ole pelikunnossa seuraavan kolmen viikon aikana. Hänellä on ollut aiemminkin vammoja oikeassa nilkassaan, eikä riskien ottaminen kannata. Barcelona otti riskejä aiemmin ja nyt meidän on maksettava siitä hintaa, Koeman sanoi.

Koeman nimesi Ian Maatsenin de Jongin korvaajaksi.

De Jongin lisäksi myös toinen Hollannin luottopelaaja kärsii loukkaantumisesta. Teun Koopmeiners sai lihasvamman maanantaisen Islanti-ottelun alkulämmöissä. Koopmeiners kävi tiistaina tarkemmissa tutkimukissa, joissa selvisi, ettei hän lopulta voi osallistua EM-kisoihin.

Koopmeiners, 26, pelasi loistavan kauden Atalantan paidassa ja juhli hiljattain Eurooppa-liigan voittoa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja iski kaikki kilpailut mukaan luettuna jopa 15 maalia päättyneellä kaudella.

Hollannin kisaurakka alkaa sunnuntaina, kun se kohtaa lohkovaiheen avauskierroksella Puolan.

LUE MYÖS