Luciano Spalletti vaatii Italialta jatkossa lisää ilkeyttä. Azzurrien viimeistely ei ollut terävimmillään lauantain EM-avauksen 2-1-voitossa Albaniaa vastaan.

Albania järkytti Italiaa alkutahdeilla, kun Nedim Bajrami iski EM-historian nopeimman maalin vain 23 sekunnin jälkeen. Alessandro Bastonin ja Nicolo Barellan osumat kuitenkin käänsivät pelin Spallettin miehistölle.

Italian viimeistely viimeisellä kolmanneksella jätti kuitenkin parannettavaa.

– Meidän on parannettava. Luulimme olevamme parempia tietyissä tilanteissa, mitä todellisuudessa olimme, Spalletti kritisoi lehdistölle.

– Meidän on oltava ilkeämpiä. Tilanteiden rakentaminen on osaltamme puhdasta, mutta meidän on pystyttävä satuttamaan vastustajaa. Luulimme, että pallonhallintamme oli hyvää, mutta meidän täytyy parantaa siinä.

– Pelasimme oikeanlaista peliä, mutta maaliluvut eivät kuvasta kahden joukkueen välistä eroa. Me myös riskeerasimme tasoitusmaalin lopussa.

Italia kohtaa seuraavaksi B-lohkossa Espanjan. La Roja murskasi eilen Kroatian 3-0-lukemin.

Vasta toista kertaa maansa historiassa arvoturnauksessa pelaavan Albanian päävalmentaja Sylvinho oli harmissaan tuloksesta.

– Olisimme voineet hallita johtoamme paremmin, mutta pitää muistaa että pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. He tiesivät, että heidän täytyi voittaa, emmekä me pystyneet vastustamaan, Sylvinho kommentoi.

– Jos emme olisi päästäneet toista maalia, tämä olisi voinut olla meille hyvä ottelu. Olin pettynyt tuloksesta, enkä voi kätkeä niitä tunteita. Me teimme 10 päivää töitä voiton tai tasapelin eteen.

LUE MYÖS!