Kai Havertz ratkaisi rangaistuspotkusta, kun Saksa selvitti tiensä miesten EM-puolivälieriin. Kisaisännät kukistivat nollapelillä Tanskan 2-0-numeroin.

Dortmundissa Signal Iduna Parkilla pelattu kamppailu jouduttiin keskeyttää 35. minuutin kohdalla yli vartiksi ukkosmyrskyn vuoksi.

Saksa iski pallon ensimmäistä kertaa verkkoihin jo neljännellä minuutilla, kun Nico Schlotterbeck puski Toni Kroosin kulmapotkusta pelivälineen sisään. Joshua Kimmich kuitenkin esti maalivahti Kasper Schmeichelia pallottomana pelaajana ja osuma hylättiin välittömästi.

Tanskalla oli puolestaan avauspuoliskon lisäajalla tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Rasmus Hojlund ei onnistunut nostamaan palloa Manuel Neuerin yli.

Ottelun puhuttavin hetki nähtiin toisen puoliskon alkuun, kun Tanska oli siirtyä johtoasemaan. Joachim Andersen tälläsi maalinedustalta pallon Neuerin selän taakse, mutta var havaitsi Thomas Delaneyn olleen hänelle pallon pudotettuaan varpaanmitan verran paitsiossa.

Pian tapahtui toisessa päässä ja Andersenin käsivirhe johti rangaistuspotkuun. Havertz ei erehtynyt ja Saksa siirtyi johtoon.

SPORTbible

@sportbible
Heartbreaking couple of minutes for Joachim Andersen as his goal for Denmark is ruled out for offside, and then gives a penalty away to give Germany the lead 🤯

Penny for his thoughts 😬

Saksan etumatka kasvoi 68. peliminuutilla. Schlotterbeckin pitkä nosto omasta päästä vapautti Jamal Musialan läpiajoon ja laituri ampui isäntämaan kahden maalin karkumatkalle. Schmeichel ei tullut tilanteessa lainkaan vastaan maaliltaan.

Saksa maalasi vielä kerran loppuhetkillä, kun Florian Wirtz pääsi nostamaan pallon Schmeichelin yli verkkoihin. Isännät eivät saaneet tästä kolmatta osumaa, sillä VAR havaitsi Wirtzin olleen tilanteessa paitsiossa.

Saksa saa puolivälierässä vastaansa voittajan otteluparista Espanja-Georgia. Ottelu pelataan sunnuntai-iltana kello 22:00.

LUE MYÖS!