Arsenalin ja Ranskan maajoukkueen legenda Thierry Henry on ehdolla Walesin maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi, kertoo BBC. Walesin jalkapalloliitto etsii seuraajaa viime viikolla erotetulle Rob Pagelle.

Henry valmentaa kesällä Ranskaa Pariisin kesäolympialaisissa. Hyökkääjäikoni on työskennellyt aiemmin urallaan päävalmentajan rooleissa MLS-seura Montreal Impactissa ja Ranskassa AS Monacossa.

Pelaajana Henry voitti kaksi Valioliigan mestaruutta ja kaksi FA Cupia Arsenalissa. FC Barcelonan riveissä ranskalainen puolestaan juhli kahta La Ligan mestaruutta ja yhtä Mestarien liigan voittoa.

Henrylla, 46, on yhteys Walesiin. Hän suoritti valmentajalisenssinsä maan jalkapalloliiton koulutuksessa.

BBC:n mukaan osa Walesin jalkapalloliiton johtoportaasta haluaisi palkata suuren nimen Pagen seuraajaksi. Page työskenteli maajoukkueen peräsimessä 3,5 vuoden ajan johdattaen suurimpana saavutuksenaan Walesin MM-kisoihin ensimmäistä kertaa vuoden 1958 jälkeen.

Wales ei selviytynyt tänä kesänä Saksan EM-turnaukseen hävittyään jatkokarsintojen finaalin Puolalle rangaistuspotkukilpailussa.

Vaikka Wales ei pysty tarjoamaan Henrylle suurinta palkkapussia, liiton johtoporras ei usko taloudellisten rajoitteiden olevan BBC:n mukaan este siirron toteutumiseen. Henry voi omalla profiilillaan saada Walesin valmentajana erilaisia sponsorisopimuksia.

– Vietin Henryn kanssa aikaa valmennuskursseilla muutama vuosi sitten, koska hän oli Walesin liiton kurssilla. Hän tuntee Walesin jalkapalloliito teknisen johtajan David Adamsin ja ymmärtää walesilaista jalkapalloa. Thierry erottui erityisesti hänen jalkapalloaivoillaan, Walesin entinen maajoukkuehyökkääjä Robert Earnshaw kommentoi BBC Walesin Elis James Feast of Football -podcastissa.

– Työskenneltyään Ranskan U21-maajoukkueessa ja olympiaryhmässä, hän ymmärtää nuoria pelaajia ja nostaisi riman heidän osaltaan korkeammalle. Näkisin henkilökohtaisesti Thierryn kaltaisen valmentajan heillä. En tiedä haluaako hän sitä itse.

LUE MYÖS!