VAR oli jälleen Romelu Lukakun vihollinen, kun Belgia nappasi avausvoittonsa Saksan EM-turnauksessa. Punaiset Paholaiset kukistivat E-lohkon toisessa ottelussaan Romanian 2-0-lukemin.

Belgian voittomaali syntyi vain 73 sekunnin jälkeen. Lukaku syötti boksissa taakse ja Youri Tielemans upotti taitavan kaukolaukauksen alanurkkaan.

Maali oli Belgian historian nopein arvokisatasolla.

Lukakulla oli ottelun toisella puoliskolla huipputilaisuus iskeä toinen vapauttava maali Belgialle. Tähtihyökkääjä irtaantui 64. peliminuutilla läpiajoon ja viimeisteli varmasti pallon verkkoihin.

VAR-tarkastuksessa selvisi, että Lukaku oli niukasti paitsiossa ja tämäkin maali hylättiin. VAR eväsi Lukakulta kaksi maalia myös Belgian kisa-avauksessa Slovakiaa vastaan maanantaina.

Ratkaisumaali kuitenkin saatiin aikaiseksi pian tämän jälkeen, kun Kevin De Bruyne viimeisteli ratkaisevan osuman maalivahti Koen Casteelsin pitkästä avauksesta.

B/R Football

@brfootball
𝐓𝐇𝐑𝐄𝐄 disallowed goals for Romelu Lukaku in two games at Euro 2024.

No one has more than two goals the whole tournament 😭

Slovakialle avausottelussaan hävinnyt Belgia kohtaa E-lohkon viimeisessä ottelussaan keskiviikkona Ukrainan. Jokaisella lohkon maalla on kolme pistettä kasassa ennen päätöskierrosta.

Avauspelissään Ukrainan 3-0-erolla kaatanut Romania johtaa edelleen lohkoa parhaalla maalierolla Belgian ollessa toisena. Slovakia on kolmantena ja Ukraina pitää perää.

LUE MYÖS!