Belgian EM-lopputurnaus päättyi tällä kertaa neljännesvälieriin. 

Ranska voitti Belgian 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi loppuhetkillä, kun pallo kimposi Jan Vertonghenin jaloista omaan maaliin.

Belgian ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuva Kevin De Bruyne oli luonnollisesti pettynyt mies pelin jälkeen. De Bruynen mukaan Belgia onnistui pitämään Ranskan poissa parhailta maalipaikoilta.

– Se on sääli. Meillä oli suunnitelma ja toteutimme sitä varsin hyvin. Tiesimme, että Ranska kykenee laatunsa avulla hallitsemaan palloa, mutta mielestäni puolustimme hyvin joukkueena, emmekä antaneet Ranskalle juurikaan maalipaikkoja muutamaa kaukolaukausta lukuun ottamatta. Meillä oli hetkemme, vaikkei niitä ollutkaan liikaa. Olimme ajoittain vaarallisia. Suunnitelmamme toimi niin pitkään kunnes Ranska teki maalin. Maali oli epäonnekas, ja meidän on hyväksyttävä se.

De Bruyne ei osannut sanoa, päättyikö mittava maajoukkueura maanantaiseen tappioon.

– On vielä liian aikaista sanoa siihen mitään. Minun on aluksi käytävä tämä tappio läpi. Kausi on ollut todella pitkä ja kroppani tarvitsee lepoa. Teen päätöksen kesän jälkeen, De Bruyne totesi.

Belgian päävalmentaja Domenico Tedesco toivoo De Bruynen jatkavan maajoukkueuraansa.

– De Bruyne tietää, miten tärkeä pelaaja hän on joukkueellemme. De Bruyne ei tarvitse mielipidettäni siitä, pitäisikö hänen jatkaa, koska hän tietää sen jo. Välittömästi pelin jälkeen on vaikea kysyä häneltä tuollaisia kysymyksiä.

LUE MYÖS