Hollanti ja Englanti kohtasivat toisensa keskiviikkoiltana EM-lopputurnauksen välierissä. Englanti voitti välierän 2-1 ja kohtaa sunnuntaina pelattavassa finaalissa Espanjan.

Hollanti aloitti ottelun vahvasti. Hienon turnauksen pelannut Xavi Simons vei Hollannin johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Simons riisti pallon Englannin Declan Ricelta, eteni boksin lähettyville ja laukoi pallon komeasti yläkulmaan. 1-0.

Englanti nousi tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Denzel Dumfries rikkoi boksissa Harry Kanea ja pallo vietiin pilkulle VAR-tarkastuksen jälkeen. Kane laukoi pallon tarkasti tolpan juureen ja toi joukkueensa tasoihin.

Englanti kykeni luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan tasoituksensa jälkeen. Phil Foden sai pallon jo maaliviivalle, mutta Dumfries ehti ajoissa väliin. Foden laukoi pallon myös kertaalleen tolppaan.

Englanti sai pallon maaliin reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Bukayo Sakan osuma hylättiin paitsiona. Keskityksen lähettänyt Kyle Walker oli paitsiossa.

Ottelun voittomaali syntyi samalla, kun varsinainen peliaika päättyi. Vaihdosta kentälle tullut Ollie Watkins sai pallon itselleen boksissa ja laukoi sen tarkasti alakulmaan.

LUE MYÖS