Carljohan Erikssonin ura jatkuu Norjassa Sarpsborg 08:n riveissä. 29-vuotias maalivahti solmii kauden 2026 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Eriksson siirtyy Sarpsborgiin tanskalaisseurasta FC Nordsjaellandista. Maalivahti pelasi viime kaudella vain kuudessa ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien.

Eriksson on edustanut myös urallaan muun muassa Dundee Unitedia Skotlannissa, HJK:ta Suomessa ja Mjällby IF:ää Ruotsissa. Hänet valittiin Ruotsin Allsvenskanin vuoden maalivahdiksi kaudella 2021.

Eriksson on pelannut urallaan myös yhden A-maaottelun Huuhkajissa.

Sarpsborg sijoittui viime kaudella Norjan Eliteserienissä kahdeksanneksi. Seura on tällä hetkellä sijalla 15 sarjataulukossa toiseksi viimeisenä 10 kierroksen jälkeen.

– Olen pelannut Tanskassa, Skotlannissa, Suomessa ja Ruotsissa. Kuvailu minusta maalivahtina on vaikeaa, mutta pyrin olemaan moderni maalivahti, joka tekee paljon töitä puolustuksen avuksi. Kyse on joukkuesuorituksesta ja vuorovaikutuksesta yhdessä, Eriksson kommentoi Sarpsborgin tiedotteessa.

– Tunnen hänet todella hyvin Ruotsin jalkapallosta. Hän on hyvä laukausten pysäyttäjä hyvillä reflekseillä, mutta myös hyvänpituinen. Hän saapuu myös Sarpsborgiin vahva kokemus mukanaan. Hän tottui pelaamaan Mjällbyssä tärkeissä otteluissa ja suoriutumaan tosipaikassa, Sarpsborgin urheilujohtaja Hampus Andersson kehui.

LUE MYÖS!