Suomen pääsarjaa pelataan kaudella 2013 kuudelle eri pelipallolla. Kotijoukkue on saanut valita oman haluamansa pallomerkin. Nyt asiaan tulee muutos, kun kaudesta 2014 koko liiga on saatu sitoutumaan yhteen pelipallomerkkiin. Poikkeuksena HJK, jonka varustesopimus mahdollistaa vaihtamisen vasta vuonna 2015.

Yhteinen pelipallo on ollut Veikkausliigan ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen pitkäaikainen tavoite. Veikkausliiga siirtyy ensimmäisenä pohjoismaisena pääsarjana käyttämään yhteistä pelipalloa kaudesta 2014 eteenpäin.

Palloksi on valittu tanskalaisen SELECTin Brilliant Super -malli, joka nähdään tulevaisuudessa Veikkausliigan omissa väreissä. Kyseessä on käsintehty pallo, joka on muun muassa Tanskan maajoukkueen virallinen pelipallo.

– Yhteinen pelipallo kehittää ehdottomasti pelin laatua pitkällä aikavälillä. Tätä ratkaisua on haettu pitkän aikaa ja olen erittäin tyytyväinen, että Veikkausliiga ottaa ensimmäisenä Pohjoismaana yhteisen pelipallon käyttöön, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi tiedotteessa.

Katso yltä kuvagalleria pallosopimuksen julkistamistilaisuudesta pelaajakommentein.