Brasilian jalkapallopiireissä ei kohista paraikaa ainoastaan lähestyvistä MM-kisoista tai Neymarin pelikunnosta. Kohua on herättänyt myös Brasilian jalkapalloliiton hyllyttämä naispuolinen avustava erotuomari Fernanda Colombo Uliana.

25-vuotias Colombo teki sunnuntaina debyyttinsä maan pääsarjassa. Jo ennen peliä brassimedia oli kiinnittänyt huomionsa naisen edustavaan ulkonäköön ja tiettävästi häntä provosoitiinkin huudoilla katsomosta pelin aikana.

Colombo teki ottelussa yhden ratkaisevan erehdyksen liputtaessaan hetki ennen pelin loppua virheellisesti paitsioksi Cruzeiron saaman läpiajon. Cruzeiro hävisi pelin veriviholliselleen Atlético Mineirolle maalein 1-2.

Varsinainen myrsky nousi ottelun jälkeen Cruzeiron puheenjohtajan Alexandre Mattosin avoimen seksistisistä kommenteista.

– He valitsivat otteluun seksikkään linjatuomarin. Koska hän on niin kaunis, olisi hänen parempi poseerata Playboyssa. Jalkapallossa hänen on näytettävä osaamisensa. Hän ei ole valmistautunut, ihmiset huutelevat hänelle ja hän tekee virheitä, Mattos kommentoi sunnuntaina pelatun ottelun jälkeen.

Kova hinta kauneudesta

Pelin jälkeen Brasilian jalkapalloliitto hyllytti Colombon toistaiseksi ja määräsi hänet kahden viikon jatkokoulutuskurssille ennen paluuta pääsarjaotteluihin. Liiton erotuomarikomission vastaavat kiistävät, että päätös olisi seksistinen tai Cruzeiron johtohenkilöstön myötävaikuttama.

Colombon suora esimies, Luiz Claudio Espindola Goncalves ennätti puolustamaan suojattiaan. Hänen mukaansa tapauksesta ei keskusteltaisi, mikäli virheen olisi tehnyt miespuolinen avustava erotuomari.

– Fernanda maksaa kovaa hintaa kauneudestaan. Jos hän ei olisi kaunis, kukaan ei puhuisi hänestä tällä tavoin eikä selittäisi tuomarivirheitä tuomarin ulkonäöllä, Goncalves toteaa Mundo Deportivossa.