1 vs. 1 -palsta pureutuu suomalaisen jalkapallon ytimeen – vähintään kerran viikossa kaksi jalkapallon suurkuluttajaa keskustelee/analysoi/väittelee viikon polttavista futisaiheista.

1 vs. 1 -palstan henkilöt eivät aina esiinny omilla nimillään, vaan usein nimimerkeillä. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että haluamme tämän palstan keskittyvän itse asian spekuloimiseen ja silloin tärkeintä ei ole se, ”kuka sanoo”, vaan se ”mitä sanotaan”.

Myös sinä voit osallistua keskusteluun alempana olevan kommentointikentän kautta. Suomifutis.com toivoo 1 vs. 1 -palstalla keskustelun ja kommentoinnin olevan asiallista – emme edes julkaise asiattomia kommentteja.

Puheenaihe: Jenkinsonin debyytti Valioliigassa

Tämän viikon puheenaiheeksi on noussut 19-vuotias Carl Jenkinson, joka debytoi lauantaina Englannin Valioliigan Arsenalissa Liverpoolia vastaan. Se, että ylipäätään pääset pelaamaan Arsenalin tasoisessa joukkueessa (ja vielä avauksessa), on saanut kiihkeimmät jalkapalloasiantuntijat nostamaan Jenkinsonin jopa Suomen A-maajoukkueen avauskokoonpanoon.

Jenkinson voi vielä valita, edustaako aikuistasolla Suomea tai Englantia. Kysymys kuuluukin: kuinka tärkeää olisi, että Jenkinsonin palveluksista saisi nimenomaan Suomi nauttia? Mikä on Huuhkajien puolustajatilanne – tarvitaanko Jenkinsonia vai onko saatavilla ehkä häntä kovempia alakerran miehiä?

//

Skidi: Kävin tuossa FutisForumilla kääntymässä ja siellä joku oli valmis nostamaan Jenkinsonin suoraan Huuhkajien avaukseen. Noinkohan menisi heittämällä sinne?

Pablo: Hyvä kysymys. Ollaan sen verran pieni maa, että jokainen potentiaalinen pitää saada haaviin ja kyllähän ”Calle” kuuluu näihin lupauksiin.

Skidi: Näitkö edes Arsenal-Liverpool-peliä? Aika hermostunut Jenkinson nähtiin ja teki kyllä kohtuullisen pahoja virheitä sijoittumisessa ajoittain. Lisäksi wengermäiseen peli- ja ajattelutapaan kuuluu laitapakkien voimakkaat ylösnousut, joita ei Calle tehnyt nimeksikään.

Pablo: Näin matsin. Ei me voida tuomita Callea siitä, ettei se juurikaan noussut mukaan hyökkäyksiin, tiedä vaikka oli Wengerin käsky ottaa iisimmin ja pelata nyt ekassa tosipelissä puolustuksen kautta? Sanoisin, että seuraavassa pelissä nuori kaveri ei enää hermoile niin paljon ja sitä kautta pelaa virheettömämmin. Esitys oli debytantilta vähintäänkin kohtuullinen.

Skidi: No joka tapauksessa en itse nostaisi Jenkinsonia vielä suoraan A-maajoukkueemme avaukseen (jos nyt ylipäätään Suomen valitsee), korkeintaan rinkiin mukaan ja sen on jo Mixukin ilmaissut, mutta Callehan kieltäytyi. Uskallan väittää, että Jenkinsonin edellä ovat ainakin vielä seuraavat herrat: Kari Arkivuo, Jukka Raitala ja pienenä kysymysmerkkeinä Veli Lampi ja Ville Jalasto.

Pablo: Älä naurata, niin kuin foorumeilla osuvasti asiantuntijat sanoo: se Lampi istuu sen huonomman Arsenalin vaihtopenkillä ja Jenkinson pelaa paremman Arsenalin liigapelejä eli kumman se Mixu laittaa kentälle? Arkivuo on peruspakkiosastoa, samoin Jalasto, ehkä Raitala on piirun verran Callea edellä, mutta muuten Calle tappelisi jo tasaväkisesti laitapakin mestasta.

Mitä sinä olet mieltä Carl Jenkinsonin Valioliiga-debyytistä? Pitäisikö Calle nostaa saman tien A-maajoukkueen avaukseen? Onko Huuhkajilla käyttöä Jenkinsonille? Sana on vapaa – kommentoi!

//