Carl Jenkinson on 19. suomalaisfutaaja, joka on esiintynyt Englannin pääsarjassa. Jenkinson pelasi lauantaina täydet minuutit Arsenalin alakerrassa Liverpoolia vastaan 0-2 lukemin päättyneessä kotiottelussa.

Jo ennen Valioliiga-aikaa Pertti Jantunen (Bristol City) ja Aki Lahtinen (Notts County) edustivat sinivalkoisia värejä Englannin korkeimmalla sarjaportaalla. Valioliigassa on siis Jenkinsonin myötä esiintynyt 17 suomalaista, joista ensimmäinen oli nykyinen Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelainen.

Yhteensä suomalaisilla on Englannin pääsarjassa kasassa 1468 ottelua, joissa meikäläiset ovat tehneet 110 maalia. Valioliigan osalta tilanne lauantaina on 1429 ottelua ja 107 osumaa.

Arsenal Valioliigan 17. ”suomalaisseura”

Vaikka muutamalla suomalaispelaajalla on Englannin pääsarjauransa aikana ollut useita seuroja, on suomalaisten kokonaismäärä täysin sama kuin suomalaisten edustamien eri brittiseurojen kokonaislukumäärä. Arsenal on siis 17. valioliigaseura, jossa on nähty pääsarjassa suomalaisväriä. Kokonaisuutena Englannin pääsarjassa on esiintynyt 19. eri seuraa, joiden riveissä sinivalkoiset pelaajamme ovat saanet pääsarja-aikana peliminuutteja.

Useimmin suomalainen on ollut Englannin pääsarjassa edustettuna Bolton-paidassa (376 kertaa) ja Liverpoolissa (344 ottelua). Charlton 148 matsilla on kaksikon lisäksi ainoa yli sadan suomalaiskamppailun brittiseura.

//