Kiovan Dynamon päävalmentaja Juri Semin olisi voinut saada paremmatkin lähtökohdat sunnuntain sarjamatsiin Kryvbasia vastaan, sillä runkopelaajat loistivat poissaolollaan. Liekö sitten syy torstaina Bulgariassa pelatun Eurooppa-liigan karsintamatsin ja sieltä saadun infektion (tai ruokamyrkytyksen), mutta joka tapauksessa joukkueesta puuttui peräti kahdeksan pelaajaa, kuten Suomen A-maajoukkueen Roman Eremenko ja toinen keskikenttäpelaaja Milos Ninkovic. Aiemmin listalle oli joutunut jo edellisessä sarjapelissä loukkaantunut tähtihyökkääjä Andrei Shevchenko leukamurtuman takia.

Kaikesta huolimatta Dynamo voitti Kryvbasin 1-0 ja nousi sarjakakkoseksi ainoastaan kahden pisteen päähän Shakhtar Donetskista. Voittomaalin viimeisteli Andrei Jarmolenko ottelun 50. minuutilla.

– Pelasimme tänään kaksi erilaista puoliaikaa. Jos ensimmäisellä puoliskolla pelimme aiheutti paljon kritiikkiä, pelasimme toisen puoliskon hyvin, voitimme ottelun. Kryvbas pelasi erittäin hyvin, meillä oli pahoja poissaoloja kokoonpanossamme. Mutta on hyvä, että selviydyimme ja voitimme kolme pistettä, Semin selvittää championat.comille.

– Mitä tulee viimeisimpiin menetyksiimme, niin Eremenkolla ja Ninkovicilla on myrkytystila tai jonkinlainen infektio. Ninkovicilla nousi eilen ja Eremenkolla tänään lämpötila 39 asteeseen. Kaiken kaikkiaan sairastuvalla on nyt kahdeksan pelaajaa.

//