Jukka Raitala seurasi Jari Litmasen ja Teemu Pukin jalanjälkiä suuntaamalla kovatasoiseen Espanjan La Ligaan ja Osasunan joukkueeseen. Suomen A-maajoukkueen laitapuolustaja uskoo vahvasti, että saumoja on myös pelikentille.

– Uskon, että minulla on hyvät saumat päästä pelaamaan. Jos näin tapahtuu, olen todella onnellinen ja uskon näin tulevan käymään, Raitala sanoo Ilta-Sanomille.

– Mielestäni ensimmäinen viikko meni hyvin. Siihen nähden, että en tunne kaikkia pelaajia edes nimeltä, enkä puhu espanjaa yhtään. Olen ollut tosi tyytyväinen.

Peliaika onkin nyt tärkeää, sillä penkillä ja ainoastaan huippupelaajia katsomalla kehittyy harvoin eteenpäin. Raitala on saanut jo tuntumaa pelitempoon ja -nopeuteen, joka on Espanjan tasoisessa sarjassa maailmanluokkaa.

– Viikon verran ehdin joukkueen kanssa olla ennen maajoukkuereissua Latviaan. Tosi hyvin ottivat minut mukaan ja se futis mitä siellä pelataan, on hyvin erilaista kun olen aikaisemmin tottunut. Tempo on tosi kova ja uskon kehittyväni paljon Espanjassa, Raitala jatkaa.

//