Saksalainen media on heti tuoreeltaan HJK:n Schalkea vastaan saalistetun voiton jälkeen alkanut ruotia tapahtunutta osin kovin sanoin. Bild-lehden liveseurannan yhteenveto ottelusta antaa jo esimakua siitä, mitä germaanilehdistö tulee huomisissa paperiversioissaan varmasti jatkamaan.

– Tämä on häpeä! Enempää ei tästä ottelusta haluaisi sanoa. Räikeä altavastaaja HJK Helsinki lyö maanrakoon Saksan cup-mestarin ja Mestarien liigan välieräjoukkueen Schalke 04:n erittäin ansaitusti. Hieno peliesitys suomalaisilta, jotka pelasivat tänään kykyjensä äärirajoilla.

– Mutta olkaamme rehellisiä. Tällaista heikkoa Schalken miehistöä vastaan olisi jopa jonkun kyläseuran A-junioritkin voittaneet. Schalkella on ensi viikolla edessä mammuttitehtävä kääntää tämä 2-0 vielä jatkopaikan arvoiseksi voitoksi.

Saksalaismediassa tällä hetkellä useimmin Schalken peliä kuvaavana sanana vastaan tuleva termi on ”häpeällinen”. Useassa otteluraportissa painotetaan Ralf Rangnickin miesten olevan ”jo lähes ulkona Euroopan liigasta”. HJK:n pelityyliä kuvataan ”suoraviivaiseksi ja nopeaksi” ja totta kai tuplamaalari Teemu Pukki saa kehuja.

Ilahduttavinta germaanilehdistön reaktioissa on rehellinen tunnustus: HJK ansaitsi voittonsa.

//