HJK:n keskikenttämies Dawda Bah siirtyy Bundesliigan sarjanousijan Augsburgin riveihin. Helsinkiläisseuran puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen vahvisti asian Ilta-Sanomille ennen maanantai-illan Haka-ottelua.

– Dawda on tänään Augsburgin lääkärintarkastuksessa, Lyytikäinen paljasti Ilta-Sanomille.

Augsburg on neljän kierroksen jälkeen Saksan pääsarjan sijalla 16 eli kolmanneksi viimeisenä. Joukkueella on saldona kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Sarjanousijan kaudesta on yleisesti ottaen uumoilta todella vaikeaa ja kokematon joukkue on löytynyt ennakkoon useiden asiantuntijoiden papereista suurimpana putoajasuosikkina.

//

Hollantilainen valmentaja yliopistokaupungissa

Bah’n tulevaa joukkuetta luotsaa hollantilainen Jos Luhukay, joka on viihtynyt Augsburgin peräsimessä huhtikuusta 2009 alkaen. Kausina 2006-2007 ja 2008-2009 Luhukay oli pääsarjassa Borussia Mönchengladbachin valmentajana, ja sai myös marraskuussa 2003 FC Kölnin apuvalmentajana yhden merkinnän Bundesliigan valmentajatilastoihin.

FC Augsburg pelasi vielä kaudella 2001-2002 Saksan nelosliigassa, nousi kaudeksi 2006-2007 kakkosliigaan ja viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäisen kerran pääsarjaan. Augsburg sijaitsee ainoastaan 57 kilometrin päässä miljoonakaupunki Münchenistä. Yliopistokaupungilla on liki 265.000 asukasta.

//