Suomalaiset futisfanit pääsevät mitä todennäköisimmin katsomaan jännitysnäytelmän nimeltä Teemu Pukki Show, osa 2 livenä telkkarista. YLE ilmaisi jo viikonlopun Ilta-Sanomissa, että he olivat tyytyväisiä ensimmäisen osaottelun katsojalukuihin, ja että kiinnostusta myös Klubin vierasmatsin näyttämiseen on olemassa.

Saksassa oli vähällä käydä niin, ettei viime torstain kohtaamista olisi näytetty tv:stä lainkaan. HJK:ta ei pidetty riittävän tiukkana vastustajana Schalkelle. Lopulta kuitenkin Sport1-kanava osti oikeudet ja vasta tätä kautta YLE:lle tarjoutui viime hetken mahdollisuus tarjota huippuottelu myös suomalaisille katsojille.

”Saksan YLE” näyttää Schalke-HJK-ottelun

Ensi torstain ottelun tv-oikeudet Saksassa ovat menneet WDR-kanavalle. Tämä nostaa todennäköisyyttä sille, että myös Suomessa ottelu televisioidaan ja nimenomaan Yleisradion toimesta. WDR eli Westdeutscher Rundfunk on saksalainen tv-luparahoitteinen kanava eli käytännössä osa ”Saksan Yleisradiota”.

– Esitysoikeudet ovat Schalkella. Asiasta on jo keskusteltu heidän kanssaan, YLEn urheilupäällikkö Markku Jylhäsalo kertoi viikonlopun Ilta-Sanomissa.

– Katsoja luvut (viime torstaina) olivat hyvät, varsinkin kun saimme ottelun ohjelmistoon lyhyellä varoitusajalla. Katsojia oli suurinpiirtein saman verran kuin esimerkiksi Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluille.

PÄIVITYS: YLEn ruotsinkielisen urheilun Chriso Vuojärvi on maanantaina ilmoittanut Twitter-tilinsä välityksellä:

– YLE neuvottelee yhä Schalke-HJK-ottelun lähetysoikeuksista. Lopullinen ratkaisu asiaan saadaan todennäköisesti tänään. Pysykää kuulolla.

//