RoPS kyntää todella suossa ja putoaminen näyttää entistä todennäköisemmältä Veikkausliigassa. Keskiviikkona joukkue piipahti Espoossa, jossa Honka antoi todellisen selkäsaunan 5-2 päättyneessä mittelössä.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Matti Hiukka on toivottoman tehtävän edessä. Joukkueen peli ailahtelee liikaa ja esitykset ovat kuin yö ja päivä koti- ja vieraskentällä.

– Meidän vieras- ja kotipelaamisessa on järkyttävän suuri ero. Kotona pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen, mutta kun tulemme kilometrejä alemmaksi niin pelaamisemme muuttuu aivan toisen näköiseksi, Hiukka sanoi Lapin Kansalle.

”Säilyimme vain viidellä maalilla”

– Siinä mielessä olen todella pettynyt oman joukkueeni peliesitykseen. Jos joskus voi sanoa, että ottelun loppunumerot olivat epäoikeudenmukaiset niin nyt, koska säilyimme vain viidellä maalilla. Niin paljon Honka oli meitä parempi.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hiukalta udeltiin, onko RoPS-pelaajilla motivaatio-ongelmia, sillä vauhdikasta syöttörallia pitäneen Hongan rinnalla joukkueen peli näytti välillä aneemiselta.

– Hongan pelaajat syöttelivät monta kertaa peräkkäin toisilleen, joten pelaajamme joutuivat juoksemaan syöttöjen perässä, joten ehkä siksi se näytti siltä. Mutta kyllä asenteemme oli kohdillaan. Honka vain teki pelaamisemme vaikean näköiseksi.

//