RoPS taistelee edelleen sarjapaikasta Veikkausliigassa. Vaikka sauma säilyä on ohut, ei Rovaniemellä olla vielä luovutettu.

Suomi.Futis.fi-sivusto haastatteli päävalmentaja John Allenin kesken kauden korvannutta Matti Hiukkaa. Uusi vastuuvalmentaja valotti joukkueensa tilannetta, henkistä virettä ja tulevaisuuden näkymiä.

Rovaniemellä on ollut nyt vaikea kausi ja seurajohdossakin on tullut nyt muutoksia. Olisiko entiselle päävalmentajalle John Allenille löytynyt muita tehtäviä RoPS:sta?

Varmasti löytyisi hänen kyvyilleen paikka. Osaamista hänellä on. Se mikä rooli se voisi olla, on sitten eri asia. Allenin omista suunnitelmista en tiedä tarkasti, itse yritän tässä tietenkin keskittyä omaan pestiini.

Kapteeni Tuomo Könönen kommentoi Lapin Kansassa elokuussa, että pelaajillakin on peiliin katsomista. Oletteko samaa mieltä Könösen kanssa kuukauden vastuuvalmentajan pestin perusteella? Onko pelaajien motivaatiossa tai joukkuehengessä parannettavaa?

Ei asenteessa tai motivaatiossa minusta ole mitään ongelmaa. Könönen taisi tarkoittaa sitä, että parannettavaa on pelaamisen sisällä. Me olemme jutelleet joukkueen kanssa ja kyllä tässä jokainen yrittää kovaa.

//

Missä mielestänne RoPS:lla on tällä hetkellä pelillisesti eniten parannettavaa?

Se mistä ollaan puhuttu on, että molempiin suuntiin sekä puolustukseen että hyökkäykseen tarvitaan lisää rohkeutta. Me olemme liian herkästi jääneet sinne omalle kuudelletoista vähän odottelemaan ja omalle kahdellekymmenelle pallon alta puolustamaan.

Meidän pitää saada rohkeammin pallo keskikentälle ja toistaalta pallolliseen peliin uskallusta. Nyt on käynyt liian usein niin, että olemme hakeneet vain sitä yhtä tai kahta samaa pelaajaa.

Kautta ei ole enää paljon jäljellä, mutta uskotteko, että RoPS voi yhä taistella putoamista vastaan?

Kyllä me taistellaan loppuun asti. Me olemme nyt kymmenen pistettä jäljessä ja mitään hävittävää tässä ei ole. Joukkueen kanssa kun ollaan juteltu, niin ei mitään hanskat tiskiin -meininkiä ole. Viimeisen pelin jälkeen sitten nähdään riittääkö se.

Mikäli putoaminen Ykköseen tapahtuu, mitä tavoitteita asettaisitte ensi kaudelle?

Mahdollisimman pikaisesti takaisin pääsarjaan – mieluiten jo heti seuraavaksi vuodeksi. Ihan turha sinne on jäädä mietiskelemään.

//