Suomen entinen A-maajoukkuepelaaja Pekka Lagerblom on kohdannut uudessa seurassaan vaikeuksia vaikeuksien perään. Siirto Saksan nelosliigan RB Leipzigiin näytti olevan ”Lagelle” nappipäätös, kun kunnianhimoisessa seurassa sateli vastuuta ja peliminuutteja.

Kuitenkin jo Regionalligan kolmannella ottelukierroksella alkoivat vaikeudet: nilkkavamma, flunssa ja nyt jalkapöydän tulehdus ovat vaikeuttaneet suomalaisen taivalta Leipzigissa. Tuorein vamma aiheutti ongelmia perjantaisessa harjoitusottelussa tshekkiläistä Tepliceä vastaan.

– Minulla oli helvetillisiä kipuja tuossa ottelussa. Nyt en voi juosta kunnolla, koska vasemman jalan kärki ei kestä sitä, Lagerblom raportoi Bild-lehdelle.

Lahtelainen saa parhaillaan kortisoonipiikkejä jalkaansa, mutta häntä tuskin nähdään pelikentällä tulevan viikonlopun sarjaottelussa VfB Lübeckiä vastaan.

//

Pelikenkä ongelmien syynä?

Lagerblom uskoo löytäneensä syyn jalkaongelmiinsa: vääränlaiset pelikengät.

– Adidaksen kengät eivät ilmeisesti sovi minulle, suomalainen arvelee.

Adidas on RB Leipzigin virallinen varustesponsori ja kaikki joukkueen pelaajat tunnustavat kolmea raitaa kengissään. Adidas onkin parhaillaan valmistuttamassa Lagerblomille mittatilaustyönä tehtyjä jalkineita.

– Tämän jälkeen toivon, että voin taas pelata ilman kipuja. Ja että pääsen nopeasti takaisin tositoimiin, Lagerblom sanoo.

//