Ykkösessä pelaava PK-35 Vantaa taistelee tosissaan Veikkausliigaan noususta. Pasi Pihamaan valmentama joukkue on edellä tavoitettaan, sillä liiganousua on suunniteltu vasta ensi sesongille.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Pihamaata ja otti selvää, mahtuuko liigaan kolme joukkuetta pääkaupunkiseudulta? Kysyimme myös, mille osa-alueille PK-35 Vantaa tarvitsee vahvistusta liiganousun osuessa sekä utelimme PK-35 Vantaan muita tavoitteita.

Edustusjoukkueella oli loistava alkukausi, mutta vauhti on sittemmin, ei paljon, mutta hiukan hidastunut. Mikä tämän on aiheuttanut?

No ei voi noinkaan sanoa. On hyvä muistaa, että yhdessäkään ottelussa ei tulos ole ollut mitenkään selvää etukäteen ja päivän kunto on ollut määrittelevä tekijä. Ei tässä mitään romahdusta ole tapahtunut. Toki kevät oli meillä huikea ja jos jotain syytä haluaa etsiä, niin osittain loukkaantumisia on ollut paljon. Kahdennentoista pelin jälkeen menetettiin Ristola loukkaantuneena, mikä oli iso menetys meille hyökkäykseen. Mutta en ihan allekirjoita, että vauhti olisi mitenkään erityisesti hyytynyt.

Uskotko, että Veikkausliigaan mahtuu kolme joukkuetta pääkaupunkiseudulta?

Uskon helposti. Pääkaupunkiseudulla on pelaajia kyllä riittämiin. Mitään syytä ei ole, miksi me emme mahtuisi mukaan.

Mikäli PK-35 Vantaa nousee pääsarjaan ensi kaudeksi, mitä tavoitteita voidaan asettaa ensimmäiselle kaudelle?

No vakiinnuttaa paikka kovassa sarjassa tietenkin on se tärkein tavoite. Me emme halua tulla sieltä bumerangina takaisin, mikä vaatii sitä, että joukkuetta pitää rakentaa, koska haluamme olla siellä jatkossakin. Mehän olemme oikeastaan tavoitteitamme edellä, koska mahdollisuus nousuun on tullut jo tällä kaudella, ja se oli meillä päämääränä
vasta ensi vuodelle.

//
Millä tavoin edustusjoukkuetta tullaan vahvistamaan ensi kautta silmällä pitäen, erityisesti Veikkausliigamahdollisuutta silmällä pitäen? Onko jokin tietty osa-alue, joka vaatii vahvistusta?

Kokonaisuutena täytyy vahvistaa ja laajentaa materiaalia. Sanoisin, että maalivahti- ja puolustuspeli on ollut meillä erittäin hyvää, eli se ei ole suuri huolen aihe. Ehkä tärkeimpänä olisi vahvistaa keskikenttää ja laitoja.

Jos siirrytään vielä lopuksi ajassa taaksepäin ja PK-35:n muuttoon Helsingistä Vantaalle. Oliko päätös oikea näin jälkeenpäin katsottuna?

Edustusjoukkueella on nyt niin hyvät olosuhteet kuin vain voi toivoa – yhdet parhaat olosuhteet koko maassa kesällä ja talvella, vaikka pelaamme ykkösdivarissa. Olosuhteet ovat vastaavasti hyvät myös katsojille ja katsojamäärät ovat parantuneet kolmisenkymmentä prosenttia, jos oikein muistan. Vaikea uskoa, että Helsingissä olisimme voineet paremmin menestyä tältä osin. Sarjan tasokin on ollut erittäin hyvä – joltain osin pelataan minusta viihdyttävämpää jalkapalloa kuin Veikkausliigassa. Toivotaan tietysti, että yleisömäärät jatkavat kasvuaan.

//