Helsingin Jalkapalloklubista saksalaisseura FC Schalke 04:n riveihin toissa viikolla siirtynyt Teemu Pukki teki keskiviikkona debyyttinsä Schalke-paidassa. Suomalaiskärki osallistui European Talents Tournament (ETT) -nimiseen turnaukseen gelsenkircheniläisten väreissä.

Schalken miehistö koostui seuran alle 23-vuotiaiden edustusmiehistöstä, jota oli vahvistettu Pukin lisäksi ammattilaisjoukkueen ghanalaispuolustaja Hans Sarpeilla ja amerikkalaisella keskikenttämiehellä Jermaine Jonesilla.

Belgialainen SC Charleroi jäi ottelussa saksalaisten tulivoiman alle. Lukemin 6-0 päättyneessä kamppailussa Pukki oli suuressa roolissa. Ensin 0-0 tilanteessa suomalainen pääsi ampumaan rangaistuspotkun, mutta vastustajan maalivahti ehti pallon eteen.

Suomalaishyökkääjä vastasi kuitenkin joukkueensa 2-0, 5-0 ja 6-0 osumista. Lisäksi hän syötti Schalken kolmannen maalin.

FC Schalken edustusmiehistö pelaa torstaina Euroopan liigan lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Steaua Bukarestin vieraana. Pukki kärkkyy bundesliigadebyyttiaan sunnuntaina, kun Gelsenkircheniin saapuu vieraaksi mahtiseura FC Bayern München.

//