Henri Sillanpää torjui tärkeän 3-1-vierasvoiton Ruotsin Allsvenskanissa viime maanantaina, kun GAIS haki täydet pisteet sarjakakkonen Elfsborgilta. Suomalaisveskari tuurasi ykkösveskari Dime Jankulovskia, joka oli vatsataudissa.

Sillanpää teki pari huipputorjuntaa heti alussa, jolloin kotijoukkue painoi päälle hurjasti. Pitkälti Sillanpään ansiosta GAIS pysyi pelissä mukana.

– Tiesimme, että he tulevat kovaa heti alusta ja että meidän piti kestää se paine. Mutta se on vain hyvä asia, että torjuttavaa on heti alusta niin ei ole vaikea päästä peliin mukaan. Puolen tunnin kohdalla ote sitten alkoi siirtymään meille ja olimme sen jälkeen parempi joukkue. Hyökkääjät pelasivat hyvin ja pääsivät maalipaikkoihin, mutta täytyy muistaa, että hyvä hyökkäyspeli alkaa toimivasta puolustuspelistä, joten koko joukkueen suoritus toi meille tämän voiton, Sillanpää sanoo 1894.se-sivustolla.

Sillanpään hienoin torjunta tuli kun GAIS johti ottelua 3-0. Oman puolustajan virhe avasi Elfsborgille vapaan maalipaikan, jonka Sillanpää torjui hienosti. Seuranneesta kulmasta Elfsborg onnistui maalinteossa ja se kismittää vieläkin Sillanpäätä.

”Raskaalta tuntuu päästää maali hienon torjunnan jälkeen”

– Kyllähän se raskaalta tuntuu päästää maali sen jälkeen, kun on ensin tehnyt hienon torjunnan. Ja sitäpaitsi peliä oli vielä aika paljon jäljellä, joten se maali antoi Elfsborgille mahdollisuudet tulla peliin takaisin. Meillä otti hieman aikaa maalin jälkeen ottaa taas kontrolli pelistä.

//
Sillanpää sai tiedon vasta juuri ennen ottelun alkua, että hän aloittaa pelin, kun ykkösvahti Jankulovski sairastui. Viimeksi kun Jankulovski oli pois, Sillanpää pelasi yhdeksän ottelua, joissa hän osoitti olevansa kovan tason torjuja Allsvenskanissa. Mutta Sillanpää putosi penkille, kun Jankulovski teki paluun loukkaantumisensa jälkeen.

– Tottakai sitä haluaisi pelata jokaisen pelin, mutta olin todella tyytyväinen, että pelit menivät hyvin kun sain mahdollisuuden. Mutta ei siinä auta muu kuin purra hammasta, jatkaa työntekoa ja odottaa seuraavaa tilaisuutta. Juteltiin valmentaja Alexander Axenin kanssa asiasta ja sain selvyyden tilanteesta. Tämä keskustelu myös motivoi minua todella paljon ja olen tyytyväinen, että Axen, joka on keskusteleva valmentaja, jatkaa seurassa myös seuraavat kaksi vuotta.

”Omasta roolista on vaikea sanoa mitään”

Boråsissa pelatun ottelun loppuvihellyksen jälkeen Sillanpää oli voitosta enemmän iloinen kuin kukaan muu pelaaja. Ensimmäiset askeleet hän otti kohti kannattajia.

– Meidän 1.000 kannattajaa tuntui paljon enemmältä kuin heidän 9.000 katsojaa. Koko joukkue tunsi huikean tuen, minkä kannattajat antoivat ja oli todella hienoa antaa heille palkkio hienosta tukemisesta. Mutta se peli on nyt takana ja seuraavana odottaa kotipeli IFK Norrköpingia vastaan. Vielä on kuusi peliä jäljellä ja tarkoitus olisi voittaa ne kaikki.

– Tiedämme, että voiton eteen on annettava kaikkensa ja meidän peli ei kaadu huonoon valmistautumiseen eikä asenteeseen. Omasta roolista on vaikea sanoa mitään. Viimeinen peli ei merkitse yhtään, se on viimeinen harjoitus, joka ratkaisee kuka pelaa. Ja meillä on tällä hetkellä niin hyvä kilpailutilanne, että jokaisen on annettava kaikkensa harjoituksissa eikä lepsuiluun ole varaa, Sillanpää toteaa.

Katso parhaat palat Sillanpään huikeasta Elfsborg-GAIS-pelistä:


//