Veikkausliiga huipentuu ensi lauantaina, jolloin pelataan viimeinen sarjakierros.

Mitalikamppailussa on vielä kolme joukkuetta, sillä FC Inter, JJK ja FC Honka ratkaisevat himmeimmät mitalit. SuomiFutis.com-sivusto haastatteli JJK:n päävalmentaja Kari Martosta, joka on vasta palautumassa keskiviikon rupeamasta.

”Martsi” käy läpi tulevaa vastustajaa Interiä ja kertoo oman mielipiteensä seurassa lopettavan Mikko Hyyrysen tilanteesta.

Kolme joukkuetta eli JJK, Honka ja Inter saattavat hyvinkin päätyä tasapisteisiin kauden lopulla. Kuinka paljon jännittää?

Ei tässä vielä oikeastaan jännitä, koitetaan palautua tuosta edellisestä pelistä ensin.

Kauden lopulla JJK on vähän kompuroinut muutamassa ottelussa, kuten tosin muutkin kärkijoukkueet. Onko esimerkiksi KuPS- ja VPS-otteluista opittu mitään tiettyjä asioita?

Oikeastaan se, että tiukemmin omasta tavasta pelata täytyy pitää kiinni. Rytmi, rohkeus ja rentous, se on se, mistä on paremmin pidettävä kiinni viimeisessä pelissä.

JJK:n viimeinen peli ei kovin paljon haastavampi ja jännittävämpi voisi olla: vastassa on Inter vieraskentällä ja vain voitto kelvannee. Miten tällaiseen otteluun valmistaudutaan?

No ehkä kaikkein isoin asia on palautua edellisestä ottelusta – siinä se valmistautuminen tulee mukana automaattisesti. Meilllä on 32 peliä takana ja viimeisessä pelissä on tavoitetta ja panosta, että mä uskon sen valmistautumisen tulevan kyllä automaattisesti. Tärkeätä on vaan se, että lataus ei mene yli.

//
Mitkä ovat Interin vaarallisimmat aseet JJK:n näkökulmasta?

Kyllä varmasti se Interin suunnanmuutospeli ja vielä yhdistettynä joukkueen muutamaan hyvään yksilöön, joilla on erinomainen kausi, niin se on vahvin ase, mikä niillä mun mielestä on.

Mikäli hopeaa tai pronssia tulee, miten joukkue sijoituksesta palkitaan? Varmaan ainakin juhlat tiedossa?

En mä osaa sanoa, totta kai kauden loppua juhlitaan joka tapauksessa.

Mikko Hyyrynen ei jatka JJK:ssa ensi vuonna. Mikä oli syynä tähän?

Sanotaan näin, että kun mä kaksi vuotta sitten tulin tähän vetäjäksi, niin halusin muutaman kokeneen pelaajan tukemaan tätä projektia. Ja itse valmentajana olisin halunnut pitää Mikon pidempäänkin.

Hänellä on vielä monia pelivuosia jäljellä ja hän on hyvässä iskussa, mutta taloudelliset reunaehdot on sitten tämä toinen asia, joka pitää valitettavasti ottaa huomioon.

//