TPS-kapteeni ja seuraikoni Jarno Heinikangas lopettaa Veikkausliigauransa tähän kauteen.

Heinikangas kertoi SuomiFutis.com-sivustolle lopettamispäätöksestään ja tulevaisuudestaan. 32-vuotias Heinikangas on edustanut TPS:ää jo kaudesta 2003 – liigataipaleensa toppari starttasi Jazzin väreissä kaudella 1997.

Heinikangas hyvästelee kotiyleisönsä keskiviikkona komeimmalla mahdollisella tavalla, eli paikallisottelussa FC Interiä vastaan. Kyseessä on myös Heinikankaan 200. liigamittelö TPS-paidassa.

Mikä sai sinut päättämään urasi jo näinkin nuorena?

No siinä oli monta asiaa yhdessä. Yksi oli se, että olen tehnyt samalla työtä sijoitustoiminnassa tuolla Finlandia Groupissa ja toisena sitten perhe – minulla on pieni, kaksi ja puoli -vuotias tytärkin.

Jalkapallo on sujunut tässä samaan aikaan todella hyvin, mutta se oli hemmetin raskasta sekä itselleni että perheelleni yhdistää näitä kahta työtä.

Milloin teit päätöksen uran lopettamisesta tähän kauteen?

Se oli vuosi sitten. Kun kysyttiin Finlandia Groupiin kaksi vuotta sitten, arvioin, että minulla olisi kahdesta neljään vuotta peliuraa jäljellä iän puolesta. Kun työ sitten rupesi sujumaan hyvin, niin tultiin siihen tulokseen, että peliuran lopettaminen on paras ratkaisu.

//
Tuleeko jalkapallo näyttelemään mitään osaa jatkosuunnitelmissa?

Kyllä mä luulen, että jotenkin tulen jäämään jalkapallon pariin. Marco Casagranden kanssa ollaan jotakin vähän puhuttu ja kun olen pelannut 15 vuotta, niin tuntuisi se jotenkin tyhmältä ihan kokonaan jättää se taakse. Mutta minkälaisessa roolissa toimisin, niin siihen ei voi vielä ottaa kantaa.

Minkälaisen TPS:n jätät nyt taaksesi ja miten uskot seuralla menevän jatkossa?

Kyllä mä uskon, että kun Rapa (valmentaja Rajamäki) jatkaa TPS:ssä ja meillä on jo 17 pelaajasopimusta valmiina, niin jää hyvä pelaajarunko, josta löytyy monia vastuunottajia. TPS tulee varmastikin olemaan jatkuvasti sijoilla 1–5 tulevaisuudessakin.

Mikä on paras muistosi jalkapallosta?

No kyllä yksittäisistä peleistä varmasti Suomen Cupin finaalivoitto. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jää futiksesta, varsinkin jos vielä saadaan voitot näistä kahdesta viimeisestä ottelusta.

//