Veikkausliigaan ja MYPAan Kakkosen Gnistanista noussut Marko Selin kertoo SuomiFutis.com-sivustolle, miten miehelle avautui mahdollisuus rakettimaiseen nousuun.

Keskikenttäpelaajan tontilla urakoiva 23-vuotias Selin sai mahdollisuuden, jonka hän uskoo käyttävänsä.

Marko Selin, pelasit vielä viime kaudella Kakkosta helsinkiläisessä Gnistanin joukkueessa. Kerrotko kuinka tiesi vei MYPA:an?

On ollut aika paljon vastoinkäymisiä uralla, ja aika monta kautta olen pelannut Kakkosessa. Viime kausi meni ihan hyvin putkeen. En ole monta kertaa ollut näytillä, ja uskoin pystyväni pelaamaan korkeammalla tasolla.

Toke (MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas) on ollut valmentajanani aiemmin, joskus vuosia sitten nuorempana. Sain sovittua testijakson MYPA:ssa, mikä meni kohtalaisen hyvin. Siitä hän näki, että voi antaa tilaisuuden. Nyt olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään; monet pelaavat ovat tuttuja entuudestaan Helsingin kentiltä.

Mitä pelipaikkaa pääsääntöisesti pelaat?

Viime vuonna pelasin alkukaudesta vasenta laitaa, mutta loppukaudesta myös kärjen alapuolella periaatteessa kymppipaikalla. Jos meillä on paljon palloa, viihdyn myös laidalla, mutta jos on kova vastustaja niin siellä saattaa aika vähän saada palloa. Pallollinen peli on vahvuuteni, joten riippuu vastustajasta kumpi pelipaikka sopii paremmin. Nyt MYPA:ssa olen pelannut laidassa.

Mikä on mielestäsi suurin ero Kakkosen ja Veikkausliigajoukkueen harjoituksissa ja treenipeleissä?

Tempo. Täällä on vähemmän aikaa tehdä ratkaisuja. Mutta toisaalta on hyvinkin aikaa, kun pelaajat ovat fiksumpia ja tekevät asioita paremmin. Se on vähän niin ja näin.

Onko itsellesi ollut yllätys, kuinka hyvin olet päässyt joukkueeseen sisään? Hyppäsit suoraan kaksi sarjatasoa ylemmäksi.

Aika alkuvaiheessa ollaan. En vielä tiedä mikä se vauhti lopulta on. Vasta pari peliä pelattu. Katsotaan mitä tapahtuu. Tässä on niin paljon uusia pelaajia viime kauteen verrattuna. Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä.

HJK oli liian kova vastus MYPA:lle (0-4 tappio Liigacupin ottelussa). Miltä vauhti tuntui edellisellä viikolla Ykkösen KooTeePee:tä vastaan?

Siellä oli kaikki testipelaajat mukana. Vaihdettiin kaikki 11 pelaajaa puoliajalla. Itsellä oli silloin hyvä tilanne jo. Näki että pärjäsi ihan hyvin. Nyt oli astetta kovempi vastustaja, mutta ollaan vasta rakennusvaiheessa. Myös vaihtopenkki oli kapea – monta pelaajaa loukkaantumisten takia sivussa.

Millainen fiilis on siitä, miten tällä joukkueella pärjätään Veikkausliigassa?

Uskon ehdottomasti, että pärjätään. Meillä on paljon nälkäisiä kundeja, ja kaikki ovat valmiita paiskimaan töitä. Kauden lähestyessä päästään paremmin yhdessä tekemään duunia ja katsomaan pelikohtaisia hommia.

Mitä asioita sinun pitää pelissäsi kehittää siirtyessäsi Veikkausliigatasolle?

Kaksinkamppailut ja palloton peli – ne ovat suurimmat kehityskohteet. Pallollinen peli on vahvuuteni, mikä oli se suuri syy, että sain tämän mahdollisuuden. Toke sanoi heti, että pallottomaan peliin on pakko panostaa sekä fyysisyyteen, kun olen aika pienikokoinen kaveri.

Millä tavalla harjoittelitte Kakkosessa Gnistanin kanssa?

Juuri viime kaudeksi tuli uusi valmentaja. Treenattiin neljä-viisi kertaa viikossa. Oli aika erilaista – paljon pelipainotteista harjoittelua, mikä oli omalta kohdalta tosi hyvä. Pelaamalla kehittyy ja pidin siitä. Toke vetää erittäin hyviä treenejä, ja nyt harjoitellaan pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä. Kakkosessa pelatessa opiskelin pelaamisen ohessa, mutta nyt jätän sen kokonaan tauolle ja kokeilen mihin rahkeet riittävät pelikentällä.

Haastattelu: Kai Lintinen.