Jaro tiedottaa pestanneensa Artur Kotenkon yhden vuoden sopimuksella.

Vuonna 1981 syntynyt maalivahti on ollut joukkueen testissä viikon verran, jonka aikana mies vakuutti valmennusjohdon.

– Hän on joukkueeseen vahvistus. Hän on hyvä pelaamaan jaloilla, joten hän tukee pelisysteemiämme. Lisäksi hän tuo joukkueeseen hurjasti kokemusta ja esimerkkiä nuorille pelaajille, valmentaja Alexei Eremenko toteaa.

Kotenkolla on ansioluettelossaan komea ura Euroopan kentillä. Viron pääsarjan lisäksi Kotenko on torjunut palloja myös Norjassa ja Azerbaidzanissa ja viimeisimpänä Kyproksella. Virolainen on pelannut uransa alkuvaiheessa myös Suomessa, kun hän edusti vuonna 2000 Kauhajoen Karhuja.

Kotenko kuuluu myös Viron maajoukkueryhmään ja miehelle onkin kertynyt maaotteluita vyölle 26 kappaletta. Suomalaiset saattavat muistaa miehen Viron ja Suomen maaottelusta vuodelta 2010, jolloin Kotenko torjui Virolle 2-0 voiton. Kotenko kuului myös Viron sensaatiomaiseen EM-karsintaryhmään, joka eteni kamppailemaan kisapaikasta aina jatkokarsintoihin asti.

– Tulin Pietarsaareen näyttämään taitojani, jotta saisin sopimuksen. Olen luonnollisesti iloinen että onnistuin siinä. Haluan pelata mahdollisimman paljon ja voittaa joukkueelle pelejä, joten ensimmäiseksi minun pitää lunastaa odotukset, Kotenko kertoo.