Kommentti: HJK hakee jättipottia Alexander Ringistä

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

Saksalaisen jalkapallon asiantuntija Pekka Franck toimi Veikkaaja-lehden Saksan kirjeenvaihtajana vuosina 1998-2006 ja kommentoi nyt SuomiFutis.com-sivustolle Alexander Ringin siirtymistä vuokrasopimuksella Borussia Mönchengladbachiin.

Julkisuuteen viime viikolla levisi HJK-pomo Olli-Pekka Lyytikäisen kautta tieto, että saksalaisseura Borussia Mönchengladbach haluaa suoran ostamisen sijaan aluksi ainoastaan lainata Alexander Ringin. Tuolloin aika moni tuumi tyyliin ”ei HJK voi olla niin tyhmä, että vuokraa pelaajan, josta nyt saa hyvät rahat myydessä” – tuo kun on suomalainen tapa ajatella varman päälle: Otetaan heti se mitä saadaan, ilman riskejä.

HJK hakee nyt tehdyllä vuokrasopimuksella kuitenkin jättipottia. Borussian kanssa solmittu kontrahdin laina-aika päättyy kesällä 2013, jolloin HJK:n ja Ringin välistä pelaajasopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Mahtava tilanne HJK:lle, joka laittaa keskikenttämiehen Bundesliigaan – näyteikkunan, jossa pelaajan arvo suurella todennäköisyydellä ehtii vuokra-aikana kasvaa.

Tänään seurojen välillä tehdyn paperin taloudellisia ehtoja ei tätä kommenttia kirjoittaessa ole vielä valunut julkisuuteen. Se lienee selvää, että paperiin sisältyy myös osto-optio eli sinne on kirjattu summa, jolla Borussia voi halutessaan Ringin kesällä 2013 lunastaa. Tämä on saksalaisseuran urheilujohtajan Max Eberlin aiemmista kaupoista tutta tapa.

Esimerkiksi tiistaina seura julkisti aivan vastaavanlaisen sopimuksen: Borussia vuokrasi VfL Wolfsburgilta 19-vuotiaan saksalaisen Tolga Cigercin, jolla on plakkarissa otteluita germaanien nuorisomaajoukkueessa. Saksalaislähteistä saamieni tietojen mukaan 1,5 vuoden vuokrasumma oli noin 350.000 euroa ja osto-optio kesällä 2013 arvioidaan vähintään neljän miljoonan euron suuruiseksi.

Oma henkilökohtainen arvioni on, että Ringin tapauksessa vuokrasumma on Cigercin tapaukseen verrattuna isompi, mutta osto-optio puolestaan pienempi. Eli 1,5 vuokra-ajalta HJK kuittaisi noin 500.000 euroa ja osto-option hinta pyörisi 1,5-2 miljoonan euron tietämissä. Mutta painotan, että kyseessä on täysin oma valistunut arvaukseni, joka voi mennä pahastikin metsään…

Pekka Franck

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliAlexander Ring 1,5 vuoden vuokrasopimuksella Mönchengladbachiin!
Seuraava artikkeliSaksalaisseura vahvistaa Alexander Ringin siirron