Litmasen ex-valmentaja suitsuttaa legendaa: "Jarin panos on korvaamaton"

Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Jari Litmasen entinen valmentaja ja manageri Harri Kampman arvioi SuomiFutis-sivuston pyynnöstä Jari Litmasen nykytilannetta.

Litmanen oli osan viime kaudesta loukkaantuneena, joten ikinuori futaajalegenda ei päässyt pelaamaan niin usein kuin olisi kenties toivonut. Kampmanin mukaan Litmasen panos oli kuitenkin ratkaiseva.

– Jari ratkaisi Suomen Cupin finaalin, mestaruuden kannalta olennaisia pelejä sekä europeleissä hän toi myös rauhallisuutta kentälle. Kokenut pelaaja voi auttaa joukkuetta monella eri tavalla.

”Jari varmasti pähkäilee jatkosuunnitelmiaan”

Menestynyt luotsi ei halunnut lähteä arvioimaan suoralta kädeltä Litmasen jatkosuunnitelmia. ”Hopeaketuksikin” kutsuttu Kampman kuitenkin korosti oikean roolin löytämistä.

– Jari varmasti pähkäilee tätä asiaa omassa päässään tällä hetkellä.

– Jarille pitää löytää rooli, jossa hänen avunsa pääsevät parhaiten esiin. Hänen pitää tietenkin olla myös tyytyväinen saamaansa rooliin. Kun tämä yhtälö onnistuu, silloin Jari ja Klubi löytävät toisensa. Ja hän voi auttaa joukkuetta menestymään. Tämä on kuitenkin omaa spekulaatiotani, en ole jutellut asiasta Jarin kanssa.

”Täydellinen esimerkin antaja”

Esimerkiksi Skotlannin Valioliigan Motherwellia 90-luvun lopussa valmentaneen Kampmanin mielestä Litmasella olisi vielä paljon annettavaa suomalaiselle jalkapallolle.

– Jari on täydellinen esimerkin antaja suomalaisessa jalkapallossa. Päivittäisissä rutiineissa panos on korvaamaton. Hän voi näyttää, mitä kaikkea ammattilaisuus vaatii. Esimerkin voima on hyvin iso juttu joukkueessa.

Luotsin mielestä Helsingin Jalkapalloklubi olisi tässä kohtaa paras vaihtoehto ”Kuninkaalle”.

– Se on suomalainen huippuseura, Kampman päättää pohdintansa.

Julkaisemme Harri Kampmanin haastattelun tiistain aikana! Pysy kuulolla!

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!