Viime viikonloppuna ennen A-maajoukkueen Turkki-peliä polvensa loukannut Huuhkaja-maalivahti Otto Fredrikson on sivussa kentiltä käytännössä loppuvuoden.

Mixu Paatelaisen tullessa päävalmentajaksi Fredrikson menetti hetkeksi maajoukkuepaikkansa, mutta oli jälleen noussut lähelle ykkösvahdin paikkaa ensi syksynä alkavia MM-karsintoja silmällä pitäen.

Viikolla tehdyissä tutkimuksissa ilmeni, että polven sivuside on poikki ja polvesta löytyi samalla myös muuta korjattavaa. Fredriksonilla on edessä nyt leikkaus ja pitkä toipumisaika.

– Polven sivusidehän siinä meni poikki. Vahinko ei tule koskaan kello kaulassa eikä koskaan hyvään aikaan. Harmittaa tietysti paljon. Puoli vuotta tuli vähintään taukoa. Mutta nyt täytyy vain laittaa katse eteenpäin ja tulevaisuuteen, Fredrikson kertoi Palloliiton kotisivuilla.

Huuhkajien maalivahtikilvan ykkösnimeksi nousi Niki Mäenpää. Fredriksoni loukkaantuessa hän sai Turkki-ottelussa mahdollisuuden pelata maalilla, ja esiintyikin varmasti.

Mäenpää oli ehditty vähien seurajoukkuevastuiden takia laskea jo ulos Huuhkajien maalivahtispekuloinnista. Mäenpää teki juuri sopimuksen Hollannin pääsarjassa, Eredivisiesa, pelaavan VVV-Venlon kanssa, joten peliaikaa lienee tulevan enemmän tulevaisuudessa myös kauden aikana.

Mäenpää taistelee Huuhkajien ykköstorjujan paikasta ensi syksynä alkaviin vuoden 2014 MM-kisojen karsintoihin mm. Tanskan Esbjergissä pelaavan Lukas Hradeckyn kanssa.

Huuhkajat pelaa viikonloppuna kaksi ottelu Baltic Cup:ssa Virossa. Perjantaina vastaan tulee Viro ja sunnuntain Latvia tai Liettua.

Katso Huuhkajien Viro-ottelu ilmaiseksi livenä internetin kautta Unibet TV:stä!
Kuittaa samalla 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!