Seurahistoriansa suurimman tappion Ykkösen sarja-avauksessa kärsinyt FC Hämeenlinna löytää syitä romahtamiseen.

Ykkösen suurin nousijasuosikki PK-35 Vantaa nuiji hämeenlinnalaiset maalein 9-0. FC Hämeenlinnan toimitusjohtaja Arto Viljanen oli pettynyt – mies laittaa tappion pelitavan piikkiin.

– Kaikki petti. Niin valmennus kuin pelaajatkin. Jalkapallossa vastuu on kollektiivinen. Yksi peli ei kuitenkaan horjuta uskoa, lauantaina on uusi mahdollisuus. Se on oivallinen sauma joukkueelle pestä kasvonsa kotiyleisön edessä, Viljanen sanoo seuransa verkkosivuilla.

– Toiminnan mielekkyyden kannalta olemme pyrkineet kehittämään peliä pelaavampaan ja yleisöystävällisempään suuntaan. Se on osasyy lauantain tapahtumiin, olimme hieman liian rohkeasti liikkeellä. Uuden kehittäminen tuo aina mukanaan kasvukipuja.

”Pitkässä juoksussa emme saa tinkiä pyrkimyksestä viihdyttävään jalkapalloon”

Kotiyleisö saattaa nähdä tulevana lauantaina passiivisemman Hämeenlinnan, sillä puolustuspeli on totta kai suurennuslasin alla.

– Voi olla, että valmennus ja pelaajat haluavat lauantaina ottaa pykälän taaksepäin ja lähteä pelaamaan arvokkaista sarjapisteistä hieman puolustavammin. Pitkässä juoksussa emme kuitenkaan saa tinkiä pyrkimyksestä viihdyttävään jalkapalloon, etenkään kotiyleisön edessä. Hämeenlinnasta löytyy todella paljon asiantuntevaa yleisöä, jotka osaavat arvostaa pelaavuutta.

– Tietenkin markkinoinnillisesti ajateltuna viime ottelu ei ollut ihan optimaalinen. Uskon ja toivon kuitenkin, että hämeenlinnalaiset ovat sankoin joukoin valmiita antamaan joukkueelle uuden mahdollisuuden. Yksi surkea ottelu ei saa tarkoittaa loppua.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!