Kuopion Palloseura eteni torstaina Eurooppa-liigan 2. karsintakierrokselle kukistamalla walesilaisen Llanelli AFN:n. Vierasottelussa saavutettu 1-1-tasapeli riitti turvaamaan kuopiolaisten jatkopaikan, kun alla oli 2-1-kotivoitto.

Maalittoman avausjakson jälkeen walesilaiset kaatoivat KuPSin niskaan kylmää vettä. 1-0-tappioasema ei kuitenkaan säikäyttänyt vierasjoukkuetta, sillä vain 10 minuuttia avausosumasta Aleksi Paananen toi pelin tasoihin.

– Llanelli sai helpohkon rankkarin ja kun he niittasivat pallon pilkulta verkkoon, niin ottelun luonne muuttui, keskikentän työmyyrä Miikka Ilo muistelee seuran kotisivuilla.

– Siinä vaiheessa kun vastustaja vetäytyi suosiolla ja aloitti poltetun maan taktiikan, niin me nostimme tietenkin koko kalustomme ylös ja saimmekin tasoituksen aikaan suht nopeasti.

Vasemmalla laidalla huhkineen Ilon mukaan vierasjoukkueella ei ollut ottelun lopussa suurta hätää.

– Loppu oli aika rätkimistä puolin ja toisin, joten mitään suurempaa hätää meillä ei enää Diegon tasoituksen jälkeen ollut. Saimme lopussa vielä pari hyvää vastaiskupaikkaa mutta muuten peli oli taputeltu loppuvihellystä varten.

KuPS kohtaa Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella israelilaisen Maccabi Netanyan.

Lyö futikseen NordicBetille 50 euron riskitön veto! Kuittaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!