Suomen Palloliiton liittokokous alkoi lauantaina. Avauspäivän aikana liittokokous käsitteli liittohallituksen kertomuksen Palloliiton toiminnasta ja taloudesta 2010–2012, hyväksyen sen. Kokous hyväksyi myös yksimielisesti Palloliiton sääntömuutokset, joista keskeisimpiä ovat liittokokouskauden muuttaminen neljän vuoden jaksoihin, sekä puheenjohtajavaalin tapa.

Päätöksen myötä Palloliiton seuraava liittokokous järjestetään keväällä 2016. Puheenjohtajavaalissa suoritetaan jatkossa toinen kierros, mikäli vaaliin osallistuu enemmän kuin kaksi ehdokasta, eikä yksikään heistä saa yli 50 % äänistä. Muutos astuu liittokokouksen päätöksellä voimaan heti, ja se on käytössä sunnuntaina (14.10.) puheenjohtajaa valittaessa.

Palloliiton liittokokous jatkuu sunnuntaina. Asialistalla on muun muassa liittohallituksen esittämän toimintastrategian käsittely. Viimeisenä asialistalla on puheenjohtajan ja varapuheenjohtajiston valinta, sekä liittovaltuuston jäsenien ja varajäsenien valinnat.

Ryvettyikö Alajan uskottavuus?

Kuumimmat ehdokkaat uudeksi puheenjohtajaksi ovat viimeksi Etelä-Afrikan vuoden 2010 MM-kisojen turnausjohtaja toiminut ja aiemmin liiton pääsihteerinäkin ollut Pertti Alaja sekä KuPS:n pääomistaja Ari Lahti.

Alaja on ollut pitkään ykkössuosikki pestiin, mutta alkuviikosta Nelosen uutisten kaivamat vanhat rikosasiat saattavat viedä hänen uskottavuuttaan. (Lue uutinen Ilta-Sanomien verkkosivuilta.)

Muita ehdokkaita ovat Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen, Eerikkilän urheiluopiston rehtori Göran Enckelman sekä entinen Huuhkaja-pelaaja Hannu Tihinen. Virkaa tekevä puheenjohtaja Markku Lehtola vetäytyi pari viikkoa sitten puheenjohtajakisasta.

Maxino tarjoaa 50 ILMAISKIERROSTA suosittuun Starburst-peliin!
Ei vaadi omaa talletusta! Kampanja on ajallisesti rajoitettu, joten toimi heti!