Palloliiton tuore puheenjohtaja Pertti Alaja näkee, että liiton ja Veikkausliigan pitää kehittää yhteistyötä, jotta jalkapallon pääsarjan yleisömäärät saadaan nousuun.

Vastakkainasettelua ei pitäisi olla ja vastuuhenkilöt tuntevat toisensa ja istuvat yhteisissä tapaamisissa.

– Veikkausliigan puheenjohtajat Lasse Lehtinen ja Ari Lahti sekä toimitusjohtaja Timo Marjamaa käyvät Palloliiton hallituksen kokouksissa ja päinvastoin, jolloin vuoropuhelu on olemassa, Alaja kertoi YLE Urheilulle.

Alajan mielestä seurojen lähtökohtana pitää olla omien juniorien kasvattaminen, minkä vuoksi seuralla pitää olla mahdollisimman hyviä päätoimisia valmentajia lasten ja nuorten joukkueissa.

– Näen sen ylivoimaisesti suurimpana mahdollisena ratkaisuna tähän tilanteeseen. Sitä kautta voidaan ajatella, että pelaajamme ovat saaneet paremmat päivittäisen harjoituksen kautta eväät murtautua ulkomaisiin seuroihin.

Alaja haluaa kehittää seuroja keskusjohtoisella ohjelmalla, josta liiton keskustoimisto ja piirin luottamushenkilöt vastaisivat yhdessä.

– Oma ajatteluni jalkapallon alueella lähtee seurasta. Se alkaa seurasta ja päättyy seuraan. Se on se koko elämän yksikkö ja se koti, missä liikutaan ja urheillaan.