Kerroimme keskiviikkona, että Ykkösessä pelaavan PK-35 Vantaan valmennuskaksikko – Ilir Zeneli ja Pasi Pihamaa – matkustaa sunnuntaina Espanjan Barcelonaan (uutinen). Yksi olennainen osa matkaa on pelaajatarkkailu.

– Kartoitamme 2-3 pelaajaa. Kun lähdemme Espanjaan asti, etsimme tietysti selkeitä vahvistuksia, päävalmentaja Pihamaa kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Pihamaan mukaan seuralla on Espanjassa yhteyshenkilöitä, jotka ovat auttaneet pelaajien löytämisessä.

– On olemassa tietyt pelit ja harjoitukset, mitkä käymme katsomassa.

Vahvistuksia etsitään ensisijaisesti hyökkäyspäähän:

– Keskikentästä ylöspäin, pääasiassa varmaan hyökkäykseen, Pihamaa toteaa sulkematta pois puolustavan keskikenttäpelaajan pestaamista.

Laatupelaajia halvalla?

Espanja elää tällä hetkellä talouskurimuksessa. Tämä näkyy myös jalkapallokentillä, sillä heikko taloustilanne on ajanut jalkapalloilijoita kortistoon ja seuroja konkurssiin.

Pihamaan mukaan tarkkailtavat pelaajat ovat maan kolmanneksi korkeimman sarjaportaan Segunda Division B -tason miehiä. Sarjassa pelaa esimerkiksi Primera- ja Segunda-seurojen reservijoukkueita.

– Nyt on mahdollista saada hyvätasoisia pelaajia hyvään hintaan. Maassa on ylitarjontaa pelaajista, ja heille on vain vähän rahaa tarjolla, Pihamaa tietää kertoa.

PK-35 Vantaa jatkanee tutussa komennossa

Pihamaan valmentajasopimus päättyi kuluneeseen kauteen. Apuvalmentaja Zenelillä on kontrahtiaan sen sijaan vielä vuosi jäljellä.

Pihamaan jatkosopimusta ei ole vielä vantaalaisseuran taholta varmistettu. Matka Barcelonaan kuitenkin kertonee siitä, että seura aikoo lähitulevaisuudessa tiedottaa asian tiimoilta.

Pihamaa itse ei halua kommentoida jatkosopimusasiaa, mutta suostuu hiukan puimaan jo ensi kautta.

– Tavoite on aina nousta. Nousun piti olla realistinen tavoite jo tänä vuonna, mutta aina asiat eivät mene kuin elokuvissa. Pelasimme alle oman tasomme kuluneella kaudella. Myös valmennus tietyllä tavalla epäonnistui tämän vuoden suorituksessa, Pihamaa myöntää.

Vantaalaisryhmä sijoittui lopulta erittäin kovatasoisessa Ykkösessä neljänneksi. Savotta on kova myös tulevalla kaudella:

– Yritetään ensi vuonna parantaa. Ja muistetaan myös, että sarjassa on monta kovaa haastajaa.

Jaakko Käyhkö