FC Lahti on solminut kolme uutta sopimusta maalivahtirintamalla.

Ari Korhonen aloittaa lahtelaisseuran maalivahtivalmentajana. Hän korvaa tehtävässä 13-vuotisen valmentajauran seurassa tehneen Risto Parkkosen.

– Uuden pestin myötä haluan olla osaltani kehittämässä lahtelaista jalkapalloilua. Olisi jo aika saada Lahden omat miehet ykkösmaalivahdeiksi. Olen usean vuoden seurannut suomalaista liigajalkapalloilua ja harmikseni huomannut, että monessa seurassa turvaudutaan ulkomaalaisiin malivahteihin. Herää kysymys, että onko Suomessa riittävästi panostettu maalivahtivalmennukseen seuroissa jo aivan junioritasolla? Korhonen kysyy seuran verkkosivuilla.

– Onneksi Lahdessa on osattu toimia vähilläkin resursseilla. Parkkosen Risto ja kumppanit ovat tehneet hyvää työtä. Tästä on hyvä jatkaa.

Juha Tuomesta ykkösmaalivahti?

Juha Tuomi jatkaa Kuhnureissa myös tulevalla kaudella. Päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan 23-vuotiaalle miehelle on käyttöä:

– Kesällä nähtiin Juhalta muutama erittäin hyvä peli. Nyt on liigajoukkueen ykkösvahdin paikka tarjolla. Käytä, Juha, tilaisuus hyväksesi, Kautonen kannustaa.

FC Kuusysin kasvatti Miikka Mujunen on niin ikään solminut maalivahtisopimuksen. Vasta 16-vuotias Mujunen on pelannut jo muutaman pelin miesten tasolla. Hän kuuluu myös alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin.

– Hienoa, että sain allekirjoittaa sopimuksen. Odotan kovaa työntekoa ja toivon kehittyväni tulevina vuosina, Mujunen povaa.