Huuhkajat kohtaa keskiviikkona ystävyysottelussa Kyproksen vieraissa. Suomelta puuttuu muutamia nimimiehiä, mm. Niklas Moisander ja Roman Eremenko, mutta päävalmentaja Mixu Paatelainen näkee tilanteen positiivisena.

– Meillä on aika monta poisjääntiä tähän peliin niistä pelaajista, joita on totuttu näkemään avauksessa ottelusta toiseen. Mutta on hyvä asia, että toiset pelaajat saavat mahdollisuuksia, Paatelainen painotti Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

– Jokainen pelaaja on arvokas ja tarvitsee peliminuutteja, jotta homma toimii, kun kovassa paikassa menevät kentälle. Puhutaan pitkästä prosessista ja joukkue ehtii muuttumaan jonkin verran. On tärkeää, että useat pelaajat pääsevät kentälle.

Kypros parempi mitä ranking osoittaa

Suomen kohtaaminen täydentää Kyproksen syksyn skandinaavisen trilogian, joka alkoi Islanti-voitolla ja jatkui hyvällä Norja-pelillä, joka toki päättyi 1-3-tappioon. Kypros on vajonnut FIFA-rankingissa sijalle 127., mutta paras sija, 43:s, ei ole kuin kahden vuoden takaa syyskuulta.

Maajoukkueessa pelaa useita pelaajia viime vuosina Mestarien liigassakin esiintyneestä APOEL Nicosian joukkueesta. Huuhkajat tietää, että höntöilyyn ei ole tässäkään pelissä varaa.

– Henkilökohtaisella tasolla heiltä löytyy tosi kovia pelimiehiä – nopeita ja teknisiä. Kun olen katsonut heidän kolmea viimeistä peliä ja analysoinut sitä, niin pallonhallinta on ollut Kyproksella; he syöttävät palloa hyvin ja liikkuvat paljon.

– Ei missään tapauksessa aliarvioida heitä, kuten ei tehdä koskaan muitakaan vastaan. Kunnioitetaan sopivasti ja lähdetään siitä, että voitetaan.

Kypros-Suomi-ottelu pelataan keskiviikkona klo 19.00 alkaen.