Saksan Bundesliigan entinen huippuerotuomari Manfred Amerell löydettiin tiistai-iltana kuolleena omasta asunnostaan.

Tuttavat eivät olleet saaneet häneen yhteyttä useisiin päiviin, jolloin he hälyttivät poliisin paikalle. Amerellin postiluukku tulvi postista, jolloin virkavalta päätti murtautua neljännen kerroksen asuntoon parvekkeen kautta.

– Asukas löydettiin operaation jälkeen kuolleena asunnostaan, poliisi tiedotti.

65-vuotiaana menehtynyt Amerell oli pitkän linjan pääsarjaerotuomari, joka sai kontolleen myös yhden Saksan cupin finaaliottelun päätuomarina. Aktiivisen uransa jälkeen hän toimi erotuomariyhdistyksessä ja oli mukana muun muassa järjestämässä erotuomarien koulutuspäiviä.

Vuonna 2010 Amerell oli koulutuspäivien tiimoilta skandaalin silmässä, kun 29-vuotias bundesliigatuomari Michael Kempter syytti häntä seksuaalisesta häirinnästä. Tapaus poiki useita oikeuskäsittelyjä – myös Amerellin ja Saksan futisliiton välille.

Joulukuussa 2011 osapuolet sopivat tapauksen tuomioistuimen ulkopuolella ja Amerelle maksoi Kempterille korvauksia. Samalla kokenut erotuomari joutui myymään omistamansa hotellin.

– Elämänlaatuni on kadonnut kokonaan. Tätä asiaa en voi enää elinaikanani saada korjattua, Amerell viestitti viime vuoden lopulla julkisuuteen.