Bundesliigaseura Schalken saksalaistähti Lewis Holtby ei jatka seurassa enää ensi kaudella. Pelaajan sopimus umpeutuu kuluvaan kauteen ja seura tiedotti perjantaina kotisivuillaan, että pelaajan kanssa ei ole päästy yhteisymmärrykseen jatkosta.

Schalken urheilujohtaja Horst Heldt kuitenkin kertoo, että pelaaja ei lähde seurasta kesken kauden ja uskoo pelaajan antavan kaikkensa seuran paidassa kauden loppuun saakka.

Holtby on pelannut Schalken käyttämässä ryhmityksessä ns. kymppipaikkaa yksinäisen kärkipelaajan alla. Itseoikeutettuna piikkini on lähes jokaisessa ottelussa esiintynyt hollantilainen Klaas-Jan Huntelaar, joka puolestaan juuri allekirjoitti jatkosopimuksen vuoteen 2015.

Teemu Pukki on saanut Holtbyn poissaollessa minuutteja, joko suoraan vastaavalla paikalla tai ylempänä toisena varsinaisena kärkimiehenä. Pukin on kevätkaudella pystyttävä osoittamaan, että hänestä on täyttämään Holtbyn täyttämä aukko tai seura hankkii uuden kovan nimen suomalaisen eteen nokkimisjärjestyksessä.