Veikkausliigassa viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut, mutta välillä jopa lähellä mitalitaistelua ollut Vaasan Palloseura on pelannut talven ensimmäisen ystävyysottelunsa paikallista, Kakkosessa pelaavaa Vasa IFK:ta vastaan torstaina Vaasan Botniahallissa.

Kamppailu oli lähtölaukaus seuran talvikaudelle, jonka aikana tavoite pelata enemmän otteluita kuin aikaisempina vuosina. Juuri ennen viime kauden alkua VIFK oli parempi, mutta nyt ”isoveli” kuittasi sen ottelun ottamalla 3-0-voiton.

VPS:llä oli pelissä mukana neljä testipelaajaa (uutinen), joista Ykkösen FC Viikingeistä tullut puolustaja Teemu Honkaniemi (kuvassa) onnistui jopa maalinteossa. Muista maleista vastasivat Mustafa Maki sekä kapteeni Sebastian Strandvall.

Päävalmentaja Olli Huttunen oli tyytyväinen testipelaajien näkemiseen tositoimissa.

Karsten Smith pelasi topparina virheettömän pelin. Hän oli rauhallinen ja antoi hyviä avauksia. Puolustussuuntaan hän ei joutunut vielä koville. Honkanimeltä myös hyvä suoritus. Aluksi oli varovaisempi, mutta kun uskalsi ottaa enemmän vastuuta, pääsi hän paremmin peliin sisään, ”Oka” kertoi VPS:n kotisivuilla.

VPS-VIFK 3-0 (1-0), 13.12.2012
1-0 Mustafa Maki (Karsten Smith) 14′
2-0 Teemu Honkaniemi (Jarno Parikka) 70′
3-0 Sebastian Strandvall (Konsta Tastula) 89′

Lue tarkempi otteluraportti seuran kotisivuilta.