Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue hävisi välierän niukasti isäntäjoukkueelle Pietarille kansainvälisessä Granatkin-turnauksessa perjantaina. Suomi eteni alkulohkosta voitosta voittoon, mistä palkintona oli paikka mitalipeleissä.

Suomen nuoret aloittivat ottelun vahvasti ja Pietarsaaren Jaroa Veikkausliigassa edustava Simon Skrabb laukoi ylärimaan kymmenen minuutin kohdalla. Tästä vain muutama minuutti myöhemmin Suomi iski nopealla vastahyökkäyksellä Pietarin erikoistilanteen jälkeen. AC Oulun Matias Ojala keskitti laidalta ja Skrabb puski Suomen johtoon.

Isäntien vastaus syntyi puolen tunnin kohdalla. Vapaapotku leijaili takatolpalle, mistä pelaaja liukui pallon maaliin. Venäläiset saivat maalista lisää intoa ja olivat lähellä johtomaaliakin, mutta suomalaispuolustus ehti viime hetkellä hätiin parissa vaarallisessa tilanteessa.

Joonas Jokinen toi eloa kärkeen

Toisella puoliajalla Suomi oli hallitsevampi ja varsinkin puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Joonas Jokinen haastoi juoksuillaan vastustajaa. Seuraavan maalin teki kuitenkin isännät, kun noin vartti ennen loppua pallo pelattiin puolustajien väliin, mistä venäläishyökkääjä laukoi pallon näyttävästi takaylänurkkaan.

Suomi kuitenkin osoitti taistelutahtoa ja hienoa puoliaikaa pelannut Jokinen tasoitti pelin kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Ottelun varsinainen peliaika päättyy 2-2-lukemiin ja vuorossa oliva rangaistuspotkut. Suomelta onnistuvat ensin HJK:n Matias Pyysalo ja Lassi Puro sekä Skrabb, mutta seuraavat laukojat epäonnistuivat. Neljäntenä ampunut Honka-pelaaja Youness Rahimi ampuu yli ja viimeisenä ampunut seurakaveri Tommi Saarinen täräyttää pallon ylärimaan. Pietarin joukkue onnistui jokaisessa yrityksessään ja finaalipaikka isännille 4-3.

Suomi pelaa turnauksen pronssipelissä sunnuntaina. Vastaan tulee myöhemmin pelattavan Venäjä-Ukraina-ottelun hävinnyt osapuoli.