HJK aikoo vahvistaa rivejään vielä muutamalla pelaajalla. Helsinkiläisseuraan on liitetty useita nimiä, mutta kuumimmat huhut tuskin toteutuvat.

Hallitsevien mestarien kohdalla on spekuloitu kovista pelimiehistä. Esimerkiksi laitapelaajat Roni Porokara ja Dawda Bah ovat ajoittain liitetty helsinkiläisseuraan.

– He ovat sen paikan pelaajia, mihin meillä on aika paljon vaihtoehtoja. Ainakaan tällä hetkellä ei ole aktiivista hakua (tuolle paikalle), urheilujohtaja Tuomo Saarnio sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Huuhkajien keskikenttämies Daniel Sjölundin on myös uumoiltu palaavan Suomeen ja liittyvän juuri HJK:n joukkueeseen.

– Hänen nimensä on pyörinyt varmaan jo monta kuukautta tiedotusvälineissä, mutta emme ole olleet häneen aktiivisesti yhteydessä.

Ukrainan liigassa Arsenal Kyivissa pelaava Veli Lampi olisi kovan tason paluumuuttaja Veikkausliigaan. Talousvaikeuksissa oleva seura voisi olla valmis luopumaan loukkaantumisista kärsineestä miehestä.

Saarnion mukaan HJK:n ykkösvaihtoehto laitapakiksi ensi kaudella on kuitenkin Sebastian Sorsa.

– Meillä on se lähtökohta, että Sorsa pelaa meidän oikeana puolustajana. Siitä olemme ainakin lähteneet liikkeelle. Tällä hetkellä emme ole olleet aktiivisesti etsimässä oikeaa puolustajaa, Saarnio toteaa.

Jeremy Vuolon jatko auki

Maspalomasin leirillä näyttöjä antaneen maalivahti Jeremy Vuolon tilanne on yhä avoin. Vuolo pelasi leirillä yhden ottelun norjalaista Strömsgodsetia vastaan ja piti maalinsa puhtaana.

– Tässä on kolme vaihtoehtoa: joko unohdamme pelaajan ja haetaan muuta, pyydämme lisänäyttöjä tai sitten olemme vakuuttuneita annetuista näytöistä. Tällä hetkellä asia on harkintamyssyssä.

Vuolon lisäksi HJK:lla ei ole ollut muita uusia ja konkreettisia nimiä esillä maalivahtiosastolle:

– Jos päädymme siihen, ettemme ole häneen tyytyväisiä, niin sitten täytyy ruveta etsimään.

Saarnion mukaan HJK:n maalivahtitilanne on jo nyt hyvissä kantimissa.

– Meidän perustilanne on ihan ok. Meillä on Ville Wallén ja Saku-Pekka Sahlgren. Ei meillä sillä tavalla suurempaa hätää asian suhteen ole.

Muutamaa täsmävahvistusta vaille valmis

HJK etsii markkinoilta vielä maalivahtia, topparia ja ”pukkimaista” viimeistelijää, kuten Saarnio ehti todeta jo Veikkaajalle aiemmin.

Erityisesti hyökkäysosaston vahvistaminen on vaikea temppu, sillä laadukkaita yksilöitä ei ole pilvin pimein tarjolla.

– Sen pitäisi olla sitten erittäin laadukas pelaaja. Se on kieltämättä kohtuullinen haaste Suomen varoilla löytää nopea ja laadukas hyökkääjä. Konkreettisia vaihtoehtoja tällä hetkellä ei ole, Saarnio paljastaa ja sanoo, että hankinta voi venyä keväälle.

Helsinkiläisten puolustuksessa onneaan kokeilee tämän viikon ajan serbialainen toppari Rados Bulatović (uutinen). Saarnion mukaan lisää testipelaajia saatetaan vielä nähdä, mutta tarvetta seurataan maltillisesti.

Jaakko Käyhkö (@JaakkoKayhko)