Veikkausliigassa jälleen ensi kaudella pelaava RoPS saattaa menettää kaksi avainpelaajansa ulkomaisille kentille.

Ykkösessä viime kaudella maaleja liukuhihnalta paukuttanut Aleksandr Kokko kiinnostaa rovaniemeläisseuran toimitusjohtaja Antti Hietakankaan mukaan useampaa ulkomaista seuraa.

Yksi hyökkääjän perässä olevista seuroista on Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava TKİ Tavşanlı Linyitspor, Hietakangas vahvistaa.

– Toivotaan tietenkin, että Aleksanteri pääsee (seuraan). Mitään virallista yhteyttä meihin ei ole vielä otettu. Toistaiseksi meillä on vielä hänen pelaajaoikeutensa ja hän kuuluu meidän sopimuspelaajiin, Hietakangas toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Kokko voitti viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden 15 osumallaan. Kärkimies jakoi myös Veikkausliigan maalikuninkuuden vuonna 2008 Hongan paidassa.

Toinenkin avainpelaaja lähtökuopissa

RoPS:n keskikentän luottomies Jose Manuel Rivera on ollut talven aikana kotimaassaan Meksikossa Chivasin joukkueessa esittelemässä taitojaan.

– Jonkin verran asiat ovat edenneet, mutta emme ole päässeet vielä yhteisymmärrykseen kaikista siirtoon liittyvistä asioista. Siinä on noin 50-prosentin mahdollisuus, että Manuel siirtyy Meksikoon.

Mikäli RoPS menettää kaksi luottomiestään ulkomaille, aikoo seura hankkia Hietakankaan mukaan korvaavia pelaajia.

Jaakko Käyhkö (@JaakkoKayhko)