Swansean johtoonsa viime kesänä ottanut Michael Laudrup johdatti seuran sensaatiomaisesti Liigacupin voittoon viikonloppuna, jonka palkintona oli paikka Eurooppa-liigan ensi kaudeksi.

Joukkue on pelannut mahtavasti Valioliigassa. Toki joukkue viime kaudella tulokkaanakin pelasi upeaa pallollista peliä Liverpooliin sittemmin siirtyneen Brendan Rodgersin alaisuudessa, mutta pelaajaurallaan aina Real Madridissa ja FC Barcelonassa asti pelannut tanskalainen on löytänyt vielä yhden vaihteen joukkueen esityksiin.

Vaikka mies jo aiemmin kuussa vakuutti pysyvänsä walesilaisseurassa ainakin sopimuksensa loppuuna asti, mikä jatkuu vuoteen 2014, niin huhut miehen ympärillä kiihtyvät entisestään – jopa BBC Sport kertoo, että Chelsean ja Real Madridin huhutaan olevan miehestä kiinnostuneita.

– Minun aikomukseni on jäädä tänne ja minulla on sopimus ensi kaudeksikin. Joukkue on mielenkiintoinen ja aion jatkaa sen rakentamista ensi kesänä, Laudrup kommentoi kuun puolessa välissä BBC Sportille.

Swanseassa lienee jo osin varauduttu siihenkin mahdollisuuteen, että tanskalainen lähtee ja uskotaan, että seura selviäisi siitäkin. Aiemmin se on menettänyt hyvin joukkueensa peräsimessä toimineita luotseja, mutta jatkanut kehittymistä edelleen. Joukkueen omistaja ei kuitenkaan ole päätään vaivannut spekulaatioilla.

– Ajatus, että hän lähtisi muualle ensi kaudeksi, ei vaivaa minua, koska uskon hänen johdattavan meitä ensi kaudella eurokentillä ja kunnioittavan sopimustaan, Swansean puheenjohtaja Huw Jenkins kommentoi.

Entinen ”the Swansin” peluri ja nykyinen Walesin maajoukkueen päävalmentaja Chris Coleman uskoo, että seura pärjää, vaikka tanskalainen houkuteltaisiin suuremmille apajille.

– Toivottavasti seura ei menetä Laudrupia, mutta jos näin käy, uskon heidän pärjäävän. Seura on osannut aina hankkia lähteneen managerin tilalle samalla tavalla peliä ajattelevan korvaajan.