HJK voitti oman Liigacupin alkulohkonsa ja kohtaa lauantaina JJK:n puolivälierässä. Runsaasti muilla osastoilla vahvistunut helsinkiläisryhmä on alkutalven aikana testannut myös maalivahteja, mutta ei ole löytänyt haluamaansa.

Tilanne on herättänyt keskustelua monivuotisen ykkösvahdin Ville Wallénin, 36, asemasta joukkueessa ja nyt HJK-luotsi Sixten Boström haluaa hieman avata asian taustoja.

– Koko keskustelu maalivahtijutusta on kääntynyt väärään suuntaan. Se on kohdistunut liikaa siihen, että olisimme tyytymättömiä Ville Walléniin. Siitä ei missään nimessä ole kyse. Ville on ollut hyvä maalivahti jo useita vuosia eikä tässä ole ongelmaa hänen suhteen. Luotan häneen pelaajana, hän on ollut kapteeninakin ja isossa roolissa joukkueessa muutenkin, HJK-luotsi kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Kyse on siitä, että jos maalivahti löytyisi, niin sillä täydennettäisiin oikealla tavalla ryhmää. Meillä on taustalla Saku-Pekka Sahlgren, joka on istunut penkillä muutaman vuoden. Hänen kehityksensä kannalta olisi hyvä saada peliaikaa muualta, ja jotta tällainen siirto olisi mahdollinen, tarvitaan joku muu tilalle.

Lisää Boströmin mietteitä menneistä otteista ja tulevista haasteista lauantaina SuomiFutis-sivustolla julkaistavassa laajemmassa haastattelussa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki