Valioliigassa mainiota jälkeä joukkueensa peräsimessä tehneen ja juuri Englannin Liigacupin voittoon Swansean johdattanut Michael Laudrup on tehnyt seuransa kanssa vuoteen 2015 kestävän jatkosopimuksen.

Pelaajaurallaan menestyksekkääksi Real Madridissa pelannutta tanskalaista on huhuissa pidetty yhtenä ehdokkaana kuninkaallisten uudeksi luotsiksi, mikäli Jose Mourinho vaihtaa maisemaa. Aiempaa vuoden pidempi sopimus kuitenkin kertoo omaa kieltään Laudrupin aikeista.

Mies on toiminut aiemmin jo päävalmentajana kahdessa espanjalaisseurassa Getafessa sekä Mallorcassa, mutta vasta brittikentillä mies on räjäyttänyt pankin.

Mies pääsi seuraan, jossa aiemmat managerit vannoivat pallollisen pelin nimeen. Laudrup lisäsi keittoon pari täsmähankintaa ja taktista tehokkuutta. Lopputuloksen näkee historian kirjoilta.

– Olemme aloittaneet jonkin täällä tällä kaudella, mitä haluan jatkaa. Tiedän, että tulevaisuudestani on spekuloitu runsaasti, mutta olen aina sanonut olevani onnellinen täällä eikä minulla ollut mitään epäilyksiä jatkostani, Laudrup kertoi seuran kotisivuilla.

Laudrup pääsee joukkueen liigacupin voittonsa ansiosta eurokentille Eurooppa-liigaan.

– Odotan jo ensi kautta vesi kielellä. Toivottavasti jotain jännittävää tapahtuu joukkueen kanssa myös eurokentillä.

Swansean puheenjohtaja Hew Jenkins oli tanskalaismanagerin päätöksestä enemmän kuin ilahtunut. Laudrup on täyttänyt Liverpooliin viime kauden jälkeen siirtyneen Brendan Rodgersin saappaat paremmin kuin edeltäjänsä itse.

– Tämä antaa koko seuralle nostetta, pelaajista valmentajiin, koko henkilökunnasta aina kannattajiin asti. Kun uusi manageri astuu ruoriin, ei koskaan voi olla varma, mitä tuleman pitää, mutta jokainen on nyt nähnyt hänen nostavan seuran uudelle tasolle.